Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Február 20. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megölte egy menekültközpont vezetőjét egy menedékkérő Franciaországban

Megölte egy menekültközpont vezetőjét egy menedékkérő Franciaországban

Megölte késsel egy menekültközpont vezetőjét pénteken egy szudáni menedékkérő a délnyugat-franciaországi Pau-ban, miután elutasították a menedékjogi kérelmét - közölték rendőrségi források.

Az áldozat, a központ 46 éves vezetője a helyszínen életét vesztette, a 38 éves szudáni elkövetőt őrizetbe vették, nem tanúsított ellenállást.

Gérald Darmanin belügyminiszter részvétét fejezte ki az áldozat hozzátartozóinak, és bejelentette, hogy délután a helyszínre látogat.

Az eddigi nyomozás szerint a feltételezett elkövető egy olyan menedékkérő, aki már nem élt a központban, de korábban lakott ott.

A rendőrség köztörvényes bűncselekmények miatt ismerte, börtönben is volt 2017-ben.

A férfi nem szerepelt a titkosszolgálatok nyilvántartásában, a rendőrség jelezte, hogy az ügyet nem terrortámadásként kezelik.

A BFM hírtelevízióban helyi rendőri források elmondták: a férfinak a közelmúltban elutasították a menedékjogi kérelmét, emiatt ment be a menekültközpontba, ahol szóváltásba keveredett az igazgatóval, és ezt követően szúrta meg többször késsel.

A Pau városában évtizedek óta működő menekültközpont 257 ember befogadására alkalmas, és a menedékkérők illetve a menekültstátuszt elnyerők számára integrációs programot is kínál, valamint a városban, a központon kívül is rendelkezik szálláshelyekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.