Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2012. November 30. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Megnyúlt és erősebb lett a Porsche Cayman

Megnyúlt és erősebb lett a Porsche Cayman

Los Angelesben lehullt a lepel a Boxster alapjaira épülő új Porsche Caymanról.

A 911-es és a Boxster után a Porsche harmadik sportkocsisorozata, a Cayman is átesett a generációváltáson. Los Angelesben mutatkozott be a modell, amely nemcsak könnyebb és gyorsabb, hanem mutatósabb is lett elődjénél.

Ez főleg az átdolgozott karosszériának köszönhető, változtak az arányok: az új Cayman hosszabb és alacsonyabb elődjénél, miközben a nyomtávok növelésének következtében nagyobb terpeszben áll. A Boxsterhez képest különbséget jelent az egyedi ködlámpák, illetve a meredekebben álló hátsó szárny alkalmazása.

A nagyrészt alumíniumból építkező Cayman 30 kilóval könnyebb elődjénél, karosszériája 40 százalékkal merevebb. A motorok a Boxsterből érkeztek, de a kupéban 10 lóerővel erősebbek. Az alapmodell 2,7 literes hathengerese 275 lóerős teljesítményével és kézi váltóval 5,7 másodperc alatt gyorsítja százas tempóra a Caymant. A sportosabb Cayman S 3,4 literes motorja 325 lóerős, kézi váltóval öt másodperc alatt futja a százat. Jövő tavasszal indul a sportkocsi értékesítése.

Címkék: autó, Porsche Cayman

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 05. 14:38, vasárnap | Belföld

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára vasárnap.

2020. Július 05. 14:36, vasárnap | Belföld

Lezuhant egy vitorlázógép Miskolcon

Felszállás közben a földre zuhant egy vitorlázó repülőgép a miskolci repülőtéren vasárnap délelőtt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

2020. Július 04. 18:22, szombat | Belföld

Július közepéig várja a kerékpárosbarát pályázatokat az ITM

Július 15-én délig elektronikus úton lehet jelentkezni a kerékpáros település és a kerékpárosbarát Magyarország idei pályázati kiírásaira - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

2020. Július 04. 17:21, szombat | Belföld

Halünneppé tennék július második szombatját a bajai hungarikum révén

Országos halünnepet szeretnének július második szombatján a bajaiak. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és a város önkormányzata kezdeményezéséhez országszerte több tucat vendéglátóhely csatlakozott