Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 31. 13:08, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok

Megmozdult az egész ország az Európai Sporthéten! - VIDEÓ

Megmozdult az egész ország az Európai Sporthéten! - VIDEÓ

Közel 350 ezren vettek részt a legnagyobb szabadidősport rendezvénysorozaton

A járványhelyzet ellenére is közel 350 ezren vettek részt a megfelelő egészségvédelmi előírások betartásával az idei Európai Sporthéten. A kezdeményezéshez országszerte több mint 400 nyilvános esemény csatlakozott. A legaktívabbak a budapestiek voltak 83 rendezvénnyel. A fővárost három megyeszékhely, Székesfehérvár 25, Békéscsaba és Pécs pedig 19–19 sportprogrammal követte. A kihívásokkal teli hét nap ezúttal rendhagyó keretek között zajlott: a tömegrendezvények helyett inkább kisebb létszámú szabadtéri események várták az egészséges életmód és a mozgás szerelmeseit.
A partnereseménnyekkel együtt országszerte közel 350 ezer sportolni vágyó gyerek és felnőtt részvételével zárult az idei Európai Sporthét, amely az Európai Bizottság eddig közel 8 millió főt megmozgató kezdeményezéseként, illetve a hozzá kapcsolt nemzetközi #BeActive kampány részeként zajlott szeptember 23. és 30. között.
A „Mozogni öröm, ráadásul egészséges is!” hívószóval idén már a hatodik alkalommal rendezték meg az évek óta közkedvelt European Week of Sport (EWoS), azaz Európai Sporthét rendezvényt. A programsorozat célja, hogy az egész kontinensen népszerűsítse a sportot, és arra ösztönözze az európaiakat, hogy ezen a hét napon minél többet mozogjanak és ennek hatására az év többi részében is aktívak maradjanak.

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) koordinálásával zajló ingyenes programsorozathoz hazánk minden megyéjéből csatlakoztak civil és sportszervezetek, továbbá számos iskolai esemény is kapcsolódott a Diáksport Napja jóvoltából. A Sporthét két nagykövete az ismert műsorvezető-fitneszedző, KISÓ és a saját testsúlyos tréningek hazai guruja, Radányi Norbert volt.
„Idén 404 esemény kapcsolódott az Európai Sporthéthez, amelyeket többségében sportegyesületek szerveztek, de fitneszklubok, iskolai-egyetemi és munkahelyi kezdeményezések is csatlakoztak az ősz legmozgalmasabb rendezvénysorozatához. Több százezer ember sportolt ezen a héten a #BeActive mottó jegyében annak a 134 eseményszervezőnek is köszönhetően, akik regisztrálták az europaisporthet.hu platformon a saját, döntő többségében szintén nonprofit sporteseményüket. Az érdeklődők ezen a honlapon tudták kiválasztani a számukra leginkább vonzó sportolási lehetőségeket” – árulta el Czene Attila, a MASPORT elnöke, aki hozzátette: a jelenlegi járványhelyzet miatt még fontosabb, hogy minden alkalmat megragadjunk a mozgásra, ezzel is erősítve az immunrendszerünket és a mentális egészségünket.

Idén az elővigyázatosságot szem előtt tartva a tömegrendezvények helyett inkább kisebb létszámú, lokális, elsősorban szabadtéri programok szerveződtek. A MASPORT felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy ügyeljenek a távolságtartásra, a maszkviselésre és a fertőtlenítésre. Mindezek betartásával biztonságos körülmények között zajlott le az egész országot megmozgató programsorozat. A legaktívabb Budapest volt, ahol 83 eseményt tartottak. Vidéken a legtöbben a megyeszékhelyeken csatlakoztak: Székesfehérvár 25, Békéscsaba és Pécs pedig 19–19 eseménnyel végzett az élen. Az ország északkeleti nagyvárosai, Salgótarján és Nyíregyháza is az élbolyban végeztek 16 és 15 saját szervezésű sportprogrammal. A rendezvénysorozat koordinátorai remélik, hogy ahogy idén, jövőre is az Európai Sporthét lesz az ősz legmozgalmasabb 10 ezer perce és megrendezhetik a járványhelyzet miatt most elhalasztott nagyszabású #BeActive Night rendezvényt is, amelynek keretében a hazai nagyközönség számára kevésbé elérhető, különleges mozgásformákat is kipróbálhatnak majd az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.