Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2022. Február 08. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Meglepően száraz volt az idei január

Meglepően száraz volt az idei január

Az ötödik legszárazabb volt az idei január az 1901 óta vezetett mérések között - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Kifejtették: a jelenlegi előzetes adatok szerint a januári középhőmérséklet országos átlaga 0,53 Celsius-fok volt. Ez 1,1 fokkal magasabb az 1991-2020-as átlagnál, de nem kimagasló, így 1901 óta csak a 28. legenyhébbnek tekinthető a hónap.

A csapadék országos átlaga az eddigi - szintén előzetes - adatok szerint 9,0 milliméter, amivel jelenleg az idei január az 5. legszárazabb 1901 óta. Azt írták: a kis mennyiségű csapadék elsődleges oka, hogy a hónap szinte egészében északnyugatias, nyugatias áramlás alakította az ország időjárását. Ha érkeztek is időjárási frontok Magyarország fölé, akkor azokat nem kísérte érdemi mennyiségű csapadék. Elsősorban a Dél-Dunántúl - Északi-középhegység tengely mentén hullott minimális mennyiségű csapadék, de a nyugat-dunántúli és a tiszántúli 10-25 milliméternyi sem számít soknak.

A meteorológiai szolgálat által vezetett sorban az 1964-es január szerepel az első helyen. Akkor az országos csapadékátlag mindössze 2,2 milliméternyi volt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

2022. Augusztus 14. 15:01, vasárnap | Belföld

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig

2022. Augusztus 14. 14:09, vasárnap | Belföld

Most kell nagyon odafigyelni erre!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.

2022. Augusztus 14. 11:03, vasárnap | Belföld

Túrázót ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton - írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.