Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. November 23. 15:46, csütörtök | Bulvár
Forrás: RLM

Meglepő titkok derültek ki az Oltári csajok színészeiről

Meglepő titkok derültek ki az Oltári csajok színészeiről

Még csak néhány hete fut az Oltári csajok, ám a telenovella szerelmi ügyekbe keveredő hősei máris belopták magukat a tévénézők szívébe.

Az RTLII legújabb hazai fejlesztésű és gyártású napi sorozatában az Erdész-lányok, valamint Márk, Kornél és János kulcsfontosságú szerepet töltenek be. Kedvenc fő karaktereinket estéről estére egyre jobban megismerjük, csakhogy az őket alakító színészekről a sorozat legtöbb rajongója keveset tud. Ismerd meg te is kicsit jobban a fiatal tehetségeket, íme néhány érdekesség róluk!

Asztalosnak és masszőrnek tanult
A Jánost megformáló Dér Zsolt igazi művészcsaládból származik: édesanyja Dér Denisa színésznő, apukája, Dér András pedig ismert filmrendező. Zsolt az édesanyja javaslatára asztalosnak tanult, méghozzá azért, mert a mama egyszer azt találta viccesen mondani: „Fiam, ha színész akarsz lenni, tudnod kell, mi az az egy méter!” Már a színészkedés mellett a masszőrködésbe is belekóstolt, az orvosi szakkifejezések azonban kifogtak rajta. Dolgozott riporterként, és járt az ELTE-re is, végül a Színház- és Filmművészeti Egyetemen kötött ki, ahol idén kapott diplomát.

A kamera túloldaláról a rivaldafénybe
A telenovellában a cserfes Pirost alakító Michl Juli eredetileg a kamera másik oldalán képzelte el a karrierjét: a Színház- és Filmművészeti Egyetemen televíziós műsorkészítő szakon tanult. Mikor a nagymamája beteg lett, úgy döntött, róla készíti az egyik vizsgafilmjét: az imádott nagyi életének utolsó pár hónapját és kettejük bensőséges kapcsolatát dolgozta fel. A filmet az egyetem nevezte a diák Oscar gálára (Student Academy Awards), ahol 1600 nemzetközi film közül bejutott a legjobb 10 rövid dokumentumfilm közé.

Akinek a vérében van a zene és a ritmus
A Herczeg Kornél karakterét remekül hozó Ember Márk a Színház és Filmművészeti Egyetemen végzett, a diploma után, az idei évtől a Vígszínház társulatának tagja lett. A színészet mellett egy másik nagy szenvedélyének, a zenélésnek is hódol; több zenekarban is játszik. A GRUND vígszínházi fiúzenekarban színésztársaival zenélnek együtt, míg a Slamasztika nevű bandájában gimnazista barátaival pengetik a húrokat. Márk énekel, gitározik, és a dalszerzésből is kiveszi a részét.

A legvonzóbb hazai férfiszínészek közt
Hat éve az egyik legolvasottabb hazai online portál a tizenöt legvonzóbb harminc év alatti magyar férfiszínésze közé sorolta az Oltári csajok Márkját, Jaskó Bálintot. A sámos színész az Új Színház színészképző stúdiójában tanulta ki a szakma alapjait. 2007-ben végzett ott, majd a Miskolci Egyetem kulturális antropológia szakára jelentkezett. Szabadidejében fiataloknak és felnőtteknek szóló érzékenyítő előadásokat készít a Mentőcsónak társulatával társadalmilag fontos témákban.

Valóra vált egy gyerekkori álom
A sorozat összetört szívű menyasszonya, Hajnal, vagyis Hartai Petra egészen korán, már kislányként színésznek készült. Saját bevallása szerint, a 11 éves kori önmaga most nagyon büszke lenne rá. Nem is csoda, hiszen a Kaposvári Egyetem színművész szakán, Kocsis Pál osztályában végzett. A Vidéki Színházak Fesztiválján kétszer is díjazták: 2016-ban megkaphatta a legígéretesebb pályakezdő színésznőnek járó díjat, idén szeptemberben pedig Csehov Ivanovja kapcsán a legjobb női alakítás díját is neki ítélte a zsűri, Szása szerepéért. Jelenleg a Jordán Tamás vezette szombathelyi Weöres Sándor Színház társulati tagja.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 08:36, hétfő | Bulvár

Harmadik hete legyőzhetetlen a Godzilla Kong ellen

Harmadik hete vezeti az észak-amerikai mozis sikerlistát a Godzilla Kong ellen, ezen a hétvégén újabb 7,7 millió dollárt (2,3 milliárd forint) hozott.

2021. Április 17. 13:44, szombat | Bulvár

Ötven éve lőtték fel a világ első űrállomását 50 éve lőtték fel

Ötven éve, 1971. április 19-én állították Föld körüli pályára a világ első űrállomását, a szovjet Szaljut-1-et. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

2021. Április 15. 16:07, csütörtök | Bulvár

Jon Bon Jovi a családjáról írta legújabb dalát - VIDEÓ

Új klip jelenet meg Bon Jovi, a 2020 című, tizenötödik stúdiólemezéről Story of Love címmel. A videóban a rocksztár több, eddig sosem látott, személyes családi ereklyét, fotókat, személyes tárgyat is bemutat.

2021. Április 14. 08:44, szerda | Bulvár

Tevéknek szánt közlekedési lámpát helyeztek üzembe Kínában

A világ első, tevéknek szánt közlekedési lámpáját helyezték üzembe a hétvégén Kína északi részén.