Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2014. Október 14. 14:26, kedd | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Megkezdődött az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata

Megkezdődött az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata

Valamikor régen a könyvtár egyfajta szellemi logisztikai bázis volt, hatalmas könyvraktár, amelynek elsődleges szerepe az volt, hogy őrizze, raktározza a felhalmozott szellemi kincseket...

... s alkalmasint rendelkezésére bocsássa annak, aki válogatni kíván a tudás – egyetemes tizedes osztályozás szerint – elraktározott kínálatából.

Néhány évtizede azonban kiderült, hogy ez a funkció lassan értelmét veszti. A könyvtárban persze most is szép számmal akadnak könyvek, de küldetése ma már nem a tudás megőrzése – hiszen erre alkalmasabb eszközök is léteznek – hanem inkább a tudás továbbadása, terjesztése, népszerűsítése.

És, hogy minél hatékonyabban felelhessen meg céljának, az Informatikai és Könyvtári Szövetség két és fél évtizede szervezi, koordinálja az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatát.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 18:02, kedd | Belföld

Vádat emeltek egy drog hatása alatt vezető 16 évessel szemben

Vádat emeltek egy 16 éves fiúval szemben, aki évek óta vezet személygépkocsit vezetői engedély nélkül, egyik utolsó ellenőrzése során pedig kiderült, kábítószert is fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült

2022. Január 25. 16:01, kedd | Belföld

Tavaly a negyedik negyedévben 1441 forint volt a fizikai dolgozók átlagos órabére

A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 1441 forint volt tavaly a negyedik negyedévben, ez 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakában mért 1322 forinthoz képest

2022. Január 25. 14:02, kedd | Belföld

Online ügyintézést vezettek be a pénzügyi békéltetőnél

Januártól ügyfélkapus azonosítással egyszerűen, vírusbiztosan adhatják be az ügyfelek kérelmeiket a Magyar Nemzeti Bankon (MNB) belül működő Pénzügyi Békéltető Testülethez (PBT).

2022. Január 25. 10:06, kedd | Belföld

Karácsonyfa miatt tűz ütött ki egy zalaegerszegi társasházban

Kigyulladt egy karácsonyfa hétfőn késő este egy társasházi lakásban Zalaegerszegen, az épület lakóinak egy részét kimenekítették a tűzoltók - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.