Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. November 02. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megkezdődött a támogatás kifizetése a Pápai Hús élőállat-beszállítóinak

Megkezdődött a támogatás kifizetése a Pápai Hús élőállat-beszállítóinak

A Vidékfejlesztési Minisztérium korábbi ígéretének megfelelően elindította a Pápai Hús 1913. Kft. élőállat beszállítói által igénybe vehető csekély összegű (de minimis) támogatások kifizetését. A vidékfejlesztési tárca rendelete értelmében a hiánytalan kérelmek tekintetében 2013. november 8-ig kell a támogatási döntéseknek megszületniük.

A VM, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) már a határidő előtt elvégezte a forrásbiztosítással és kérelemellenőrzéssel összefüggő feladatok nagyobb részét, így az MVH 2013. október 31-én a kérelmet benyújtó 150 ügyfélből 130 részére átutalt 385,5 millió forint összegű támogatást. A fennmaradó kérelmek esetében a döntéshozatal illetve a támogatás kifizetése a feldolgozás ütemének megfelelően a jövő hét folyamán megtörténik.

Mint ismert, a kormány döntésének értelmében a Pápai Hús 1913 Élelmiszeripari Feldolgozó Kft. felé követeléssel rendelkező sertés élőállat beszállítók részére a VM az európai uniós támogatási szabályok nyújtotta keretek között csekély összegű támogatást nyújt lejárt és elismert követeléseik kielégítésére. A beszállítóknak a támogatás elnyerése érdekében nem kell lemondaniuk a cég felé fennálló követeléseikről.

A támogatás a mezőgazdasági termelők részére – a rendelkezésére álló de minimis kerettől függően legfeljebb - 7500 euró - azaz kb. 2,25 millió forint -, a termelői csoportok, kereskedők és más engedményes beszállítók esetében az általános csekély összegű (de minimis) támogatási szabályoknak köszönhetően legfeljebb 200.000 euró (kb. 60 millió forint). A fenti kereteket meghaladó nagyobb összegű követelések kiegyenlítése — szintén a kormány döntésének megfelelően — még az év folyamán megtörténik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;