Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 22. 07:46, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megkapja a Malév a tulajdonosi kölcsönt

Megkapja a Malév a tulajdonosi kölcsönt

Tulajdonosi kölcsönt kap a Malév.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a nemzeti fejlesztési miniszter jóváhagyása alapján a Malév rövidtávú finanszírozási igényének biztosítása érdekében 4,2 milliárd forintos tulajdonosi kölcsön folyósítására írt alá szerződést a társasággal.

A kölcsönt a társaságnak egy összegben kell törleszteni a futamidő végén.A Malév Zrt. mai, megismételt közgyűlésén az MNV Zrt. képviselője a tőkehelyzet rendezéséről szóló napirend megtárgyalását megelőzően a közgyűlés felfüggesztését kezdeményezte. A Malév Zrt. tőkehelyzetének rendezéséről a folytatólagos közgyűlésen, december 21-én születhet döntés. A Magyar Hírlap a napokban arról írt, hogy az orosz magántulajdonos „ámokfutása” a csőd szélére sodorta a Malévet. A légitársaság tavaly februári visszaállamosítása óta a magyar állam tartja életben „pénzinfúzióival” az utóbbi három hónapban egyébként javuló eredményeket felmutató céget.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: malév

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott