Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Augusztus 27. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megjelentek a magánkollégiumok

Megjelentek a magánkollégiumok

A fővárosba érkező vidéki egyetemisták és főiskolások nyár végén megnövekedő szállásigényeinek kiszolgálására idén először jelentek meg a kínálati piacon a magánkollégiumok. A lakásértékesítés lassúsága, a kollégiumi férőhelyek korlátozottsága és az albérletek iránti tömeges kereslet hívta életre ezt az új konstrukciót - írja a Hír24.

A magánkollégium azt jelenti, hogy egy cég megvesz egy nagyobbacska, jó helyen lévő lakást, és átalakítja úgy, hogy körülbelül 10 fő ellakhat benne. Majd meghirdeti kollégiumi helyként. A „hivatalos” kollégiumoknál, amelyekben egy-egy helyet 2-10 ezer forintért is meg lehet csípni, persze drágább, hisz 25-35 ezer forintot kérnek rezsivel együtt. Igaz, ezért cserébe szolgáltatásokat is kapnak a diákok, élhető környezetet – és még társaságot is.

A Magánkollégium.hu-n például egy négy ingatlant kiadó cég ajánlja a diákoknak a szobákat. A legnagyobb köztük a „Grassalkovich” néven fut, s itt 10 darab 2 ágyas szobát alakítottak ki. A cég bemutatója szerint a világos, csendes, igényes szobák 20-22 négyzetméteresek, ággyal, szekrénnyel, íróasztallal, éjjeli szekrénnyel. Minden szoba fürdőszobás (zuhanyzó, mosdó és WC), s wifis internet van. A koleszhoz még egy 600 négyzetméteres kert is tartozik, ahol grillezni lehet. Mindez havi 40 ezer forintba kerül.

A magánkollégium egyelőre csak szórványos, kezdeti stádiumban lévő ingatlanpiaci kezdeményezés, amelynek üzleti életképessége a jövőben dől majd el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.