Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2017. Szeptember 01. 14:48, péntek | Belföld
Forrás: mti

Meghosszabbították a robbantásra készülő S. Ábel letartóztatását

Meghosszabbították a robbantásra készülő S. Ábel letartóztatását

Három hónappal meghosszabbították a robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsított S. Ábel előzetes letartóztatását - tudatta a Fővárosi Törvényszék pénteken közleményben az MTI-vel.

A korábban egy hónapra elrendelt előzetes letartóztatás meghosszabbítását bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta az ügyészség.

A Budai Központi Kerületi Bíróság szerdai nem jogerős döntése szerint az ügyészi indítvány megalapozott. A vádlott többszörösen büntetett előéletű és a gyanúsításban szereplő cselekményét csalás miatt folyamatban lévő másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A bíróság szerint a gyanúsított által előállított, illetve előállítani tervezett robbanóanyag célja ismeretlen, nem kizárt, hogy rabláshoz kívánta felhasználni, de korábbi bűncselekményei alapján az is feltehető, hogy találomra kiválasztott embereket akart megölni.

Mindezek alapján a bíróság továbbra is úgy ítélte meg, megalapozottan feltételezhető, hogy S. Ábel szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt vagy előkészített bűncselekményt véghezvinné, vagy szabadságvesztéssel büntetendő, emberi életeket veszélyeztető újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság döntésében kitért arra is, hogy ebben az ügyben a bűnismétlés veszélyének kizárására a házi őrizet nem alkalmas a cselekmény jellege miatt, továbbá mert a gyanúsított a robbanóanyag előállításával otthon kísérletezett és az előállításhoz szükséges anyagokat is otthon tárolta - közölte a törvényszék.

S. Ábel - akit legutóbb rablás előkészülete miatt fogtak el a fővárosban - korábban elítélték azért, mert 2013-ban egy budapesti gyorsétterem
bejáratánál, majd bent is fegyverrel többször a levegőbe lőtt, előzőleg pedig joghallgatóként diáktársai megölésével fenyegetőzött.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 21. 17:06, péntek | Belföld

A gyermekeket megcélzó reklámokról tett közzé tájékoztatót a GVH

A gyermekeket megcélzó reklámokról készített tájékoztatót a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy fölhívja a hirdetők figyelmét a lehetséges jogsértésekre - közölte a GVH pénteken az MTI-vel.

2020. Február 21. 16:05, péntek | Belföld

Kutya szagolta ki a csempészcigarettát Zalában

Kábítószer- és cigarettakereső kutya segítségével találtak a pénzügyőrök 1600 doboz csempészett cigarettát egy kisbuszban az M70-es autópályán

2020. Február 21. 07:54, péntek | Belföld

A Kúria öttagú tanácsban bírálhatja el újra a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügyét

A Kúria öttagú tanácsban bírálja majd el újra a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügyét, ha abban felülvizsgálati indítvány érkezik - közölte a legfelsőbb bírói fórum csütörtökön az MTI-vel.

2020. Február 21. 07:20, péntek | Belföld

Megállapodtak az iskolai karateoktatásról

Együttműködési megállapodást írtak alá a karate sportág testnevelési órák keretében megvalósuló oktatásáról.