Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. November 21. 14:06, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Meghosszabbítják A Dal jelentkezési határidejét

Meghosszabbítják A Dal jelentkezési határidejét

November 30-ig meghosszabbítja A Dal 2020 pályázat jelentkezési határidejét a Duna Televízió a nagy érdeklődést és a zenei szakma kérését figyelembe véve.

Nevezni kizárólag online, a www.adal.hu oldalon lehet a jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével. A honlapon megtalálható A Dal 2020 részletes pályázati kiírása. A műsor készítői műfajtól függetlenül várják a magyar nyelvű pályaműveket – közölte az MTVA sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, idén is érdemes a megmérettetésre jelentkezni, hiszen a kilencedik alkalommal látható dalválasztó show-ban nemcsak Magyarország legjobb dalát keresi és választja ki a zsűri és a közönség, hanem értékes szakmai díjakat is lehet nyerni. A Dal nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja: a győztes felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain, a koncertlehetőségeken kívül pedig kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül.

A Dal nyertese egyben megkapja a Petőfi Zenei Díj Az év dala elismerését. A műsorban több különdíjat adnak át: A Dal 2020 legjobb dalszövegírója, A Dal 2020 felfedezettje és A Dal 2020 legjobb akusztikus felvétele elismerés birtokosa a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is elnyeri.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.