Városlista
2020. július 3, péntek - Kornél

Hírek

2012. Március 05. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Meghekkelték az Alaptörvényt

Meghekkelték az Alaptörvényt

Feltörte az Alkotmánybíróság honlapját magát magyar Anonymusnak nevező csoport, és új bekezdésekkel egészítette ki az Alaptörvényt. Az üzemeltetők ezután leállították az oldalt, a honlap csak később lesz elérhető.

A hekker vagy hekkerek feltételezhetően szombat éjszaka törték fel az Alkotmánybíróság honlapját, ám az még nem ismert, milyen biztonsági rést használtak fel ehhez. A behatolók olyan pontokkal egészítették ki az Alaptörvény dokumentumát, miszerint a „zsarnok eszmék, uralkodók, diktátorok csupán a történelem rövid szakaszai, mely zsarnokságot a nép bármikor elmozdíthat, lázadhat ellene.” Az Anonymus nevét használó hekkerek emellett korlátlan jogot is deklaráltak maguknak arra, hogy minden eszközzel fellépjenek a zsarnoksággal és annak követőivel szemben - de arra is, hogy az informatikai dolgozók 32 évesen, korábbi fizetésük másfélszeresével mehessenek nyugdíjba, közölte az Index.

Az Alkotmánybíróság közleményben kommentálta az esetet: Mint arról a média beszámolt, az elmúlt éjszaka során feltörték az Alkotmánybíróság internetes honlapját. A jogosulatlan behatolás észlelése után a szervert leállítottuk, és az illetékes hatóságok bevonásával megkezdtük a károk felmérését. A biztonsági problémák megoldása után a honlap hamarosan ismét elérhető lesz.” – olvasható a levélben.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 13:49, péntek | Belföld

Több mint húsz embert fogtak el egy kábítószer-ellenes akcióban a rendőrök

Több mint húsz embert fogott el a rendőrség és a TEK egy összehangolt kábítószer-ellenes akció keretében kedden egyebek mellett Győrszentivánon, Nagyszentjánoson, Szombathelyen, Veszprémben és Tatán

2020. Július 03. 13:41, péntek | Belföld

Elfogadta a parlament a 2021-es költségvetést

Elfogadta Magyarország 2021-es központi költségvetését az Országgyűlés pénteken.

2020. Július 03. 12:01, péntek | Belföld

Embercsempészeket és migránsokat fogtak el a rendőrök Győrnél

Elfogtak két embercsempészt és 11 migránst a rendőrök Győrnél csütörtök este egy kisbuszban - közölte a police.hu honlapon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

2020. Július 03. 10:09, péntek | Belföld

A 2021-es költségvetésről szavaznak

Az Országgyűlés pénteken dönt a kormány 2021-es költségvetésről szóló javaslatáról.