Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Február 15. 06:28, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Meghaladta a 15 milliót a beadott oltások száma Nagy-Britanniában

Meghaladta a 15 milliót a beadott oltások száma Nagy-Britanniában

Meghaladta a 15 milliót a koronavírus ellen beadott oltások száma Nagy-Britanniában - közölte vasárnap Nadhim Zahawi, a brit oltási program irányításáért felelős egészségügyi államtitkár.

Eszerint a február 15-ére, hétfőre kitűzött határidő előtt sikerült elérni a december 8-án kezdődött nagy-britanniai oltási kampány első szakaszának célkitűzését.

A brit kormány egyesített oltásügyi bizottsága (JCVI) által összeállított elsőbbségi lista élén az idősotthonok lakói és gondozóik mellett a 80 éven felüliek, valamint az egészségügyi ellátás és a gondozói szolgálatok első vonalában dolgozók állnak, majd időrendi sorendben a 75, a 70, a 65, a 60, az 55, végül az 50 éven felüliek következnek.

A hivatalos célkitűzés az volt, hogy február 15-ig a JCVI elsőbbségi listáján szereplő felső négy veszélyeztetettségi csoport mindegyik tagja - 15 millió ember - megkaphassa a koronavírus elleni oltásnak legalább az első dózisát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.