Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 15. 12:59, hétfő | Életmód
Forrás: http://www.stylemagazin.hu

Meggyes krémes sajttorta

Meggyes krémes sajttorta

Bátran ajánlom azoknak, akik nem konyhai virtuózok, mégis biztosra szeretnének menni - ezzel ugyanis nem lehet hibázni. Olyan isteni torta kerekedik ki belőle, hogy azonnal el is fog fogyni!

Meggyes krémes sajttorta:

- 25 dkg tejszínes krémsajt

- 20 dkg mascarpone

- 9,5 dkg porcukor

- 20 dkg meggy

- 12 dkg édes omlós keksz

- 5-6 dkg vaj

- 20 dkg meggy

- 10 dkg cukor

- 2 gramm zselatin

Az egyetlen dolog, ami egy kevéske időt eltölt a sütőben, az a torta alapja.

Ehhez az édes omlós kekszet daráljuk le, vagy zúzzuk össze, majd az olvasztott vajjal keverjük össze. Én most a legkisebb tortaformára méreteztem a receptet, ez 18 cm átmérőjű, ha bárki nagyobban sütné, akkor arányosan növelje a hozzávalókat. A forma alját béleljük ki sütőpapírral, majd a kekszes masszát egy evőkanál segítségével egyengessük el benne, úgy, hogy teljesen egyforma legyen mindenhol. 180 fokos sütőben tíz percig süssük, majd tegyük félre hűlni, de maradjon a formában.

A mascarpónét és a krémsajtot keverjük ki a porcukorral, majd forgassuk bele a kimagozott, lecsöpögtetett meggyeket. A kihűlt alapra öntsük rá a krémet, és szépen simítsuk el.

A tetejére egy sűrű gyümölcsszósz jön. Ehhez a kimagozott meggyet tegyük fel a cukorral főzni. Várjuk meg, amíg teljesen szét nem fő a gyümölcs.

Közben áztassunk be 2 gramm zselatint.

A szétfőtt meggyet turmixoljuk le, majd főzzük fel a zselatint, és adjuk az öntethez. Várjuk meg, amíg kicsit kihűl, egyúttal besűrűsödik, majd utolsó rétegként a fedjük be vele a torta tetejét.

Fogyasztás előtt 2-3 óráig álljon a hűtőben, utána viszont egy szempillantás alatt el fog tűnni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.