Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Június 01. 17:11, szombat | Belföld
Forrás: http://www.hirado.hu

Megfordult az idő: ilyet még soha nem tapasztaltak

Megfordult az idő: ilyet még soha nem tapasztaltak

Északon a forróság, délebbre a folyamatosan ömlő eső okoz nehézségeket Európában.

Ritka látvány a fürdőruha rénszarvas társaságában. Finnország északi részén, a sarkkörön túl, közel 30 fokos kánikula tombol. A lappföldi finnek a 29 fokos évszázados rekord meleg elől a tavak vizében kerestek menedéket.

A dél-franciaországi Pireneusokban a hó minőségét dicséri egy síoktató. A Porté Puymorens-i pályán az elmúlt néhány napban 80 centi hó esett, így a ratrakok már neki is láttak kialakítani a pályákat. Szombaton olyasmi történik, ami még soha; június elsején kinyitnak a sípályák.

A Pireneusok alacsonyabban fekvő vidékein a rengeteg eső okoz áradásokat. Dans le Gers-ben, ahol csütörtök óta folyamatosan esik az eső, a tűzoltók különleges egységeinek kellett kimenekítenie a lakókat a vízzel körülvett épületekből. A medréből kilépett Gers egy templomot is elárasztott.

Nem jobb a helyzet az oroszországi Jaroszlávban sem. A vízözönként érkező eső elmosta a Volga folyó töltését, ahonnan autók zuhantak a mélybe.

A megemelkedett talajvíz kimosta a földet, az aszfalt berogyott, az autóm pedig leesett – mesélte az egyik autó vezetője.

Megállás nélkül esik az eső és áradnak a folyók Németországban, Ausztriában és Lengyelországban a viharos szél is nehezíti a mentési munkákat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.