Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. December 31. 17:33, szombat | Belföld
Forrás: mti

Megerősített készenlétet tart az Országos Mentőszolgálat

Megerősített készenlétet tart az Országos Mentőszolgálat

Megerősített készenlétet tart az Országos Mentőszolgálat szilveszterkor, mintegy 1500 mentő lesz szolgálatban - közölte Győrfi Pál szóvivő szombaton az MTI-vel, megjegyezve: a hideg idő fokozott veszélyt jelent.

Sajtótájékoztatóját követően Győrfi Pál telefonon elmondta: szilveszter éjszaka a mentők egyik legnehezebb időszaka, este 11 és hajnali 5 óra között annyi segélyhívás érkezik hozzájuk, mint máskor több mint egy nap alatt.

Az elmúlt évben 3400 riasztást kaptak, Budapestről és környékéről 1100 esetben kértek segítséget. A legtöbbször ittas emberek miatt hívták a mentőket, de volt tíz olyan eset is, amikor pirotechnikai eszköz okozott sérülést.

Győrfi Pál sajnálatosnak nevezte azt a tendenciát, amely szerint egyre több fiatal és 18 év alatti kerül detoxikálóba, a súlyos alkoholmérgezést szenvedettek 30 százaléka még nem töltötte be a 18. életévét.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy mínusz 5 és mínusz 10 fok között lesz a hőmérséklet éjszaka, ez veszélyt jelent azokra, akik szabadtéren ünnepelnek. Ittasan a földön fekve akár 15-20 perc alatt kihűléses állapot jöhet létre, ami halállal is végződhet. Győrfi Pál arra kérte az ünneplőket, hogy mértékletesen igyanak, és ne hagyják magukra azokat, akik többet ittak.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az út- és látási viszonyok is rosszak lesznek a köd miatt, ezért fokozottan kell vigyázni a közlekedésnél.

Címkék: mentő, szilveszter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.