Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 07. 08:14, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megemlékeznek a magyar-osztrák határnyitásról

Megemlékeznek a magyar-osztrák határnyitásról

Ünnepségsorozattal emlékezik a kormány a 25 évvel ezelőtti magyar-osztrák határnyitásra, ami az első lépés volt a rendszerváltoztató folyamat során. A kormányzati rendezvényeket a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szervezi a Terror Háza Múzeum szakmai együttműködésével, az eseménysorozat fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

A KIM ünnepséggel foglalkozó munkacsoportjának a feladata a rendezvények előkészítése és lebonyolítása. Tagjai a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és a közigazgatási államtitkára által kijelölt személyek, illetve a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára, a külügyminiszter, az emberi erőforrások minisztere és a nemzeti fejlesztési miniszter által delegált személyek, elnöke Balatoni Monika társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

A KIM munkacsoportja csütörtökön értesült arról, hogy a negyedszázados évforduló alkalmából idén a Point Alpha Alapítvány által létrehozott Német Egység-díját Németh Miklós közgazdász, politikus, a rendszerváltás előtti utolsó magyar kormány miniszterelnöke kapja, amelyet 2014. június 15-én vehet át. A 2003-ban alapított és kétévenként adományozott kitüntetést eddig olyan kimagasló személyek kapták meg, mint többek között Mihail Gorbacsov, Helmut Kohl és idősebb George Bush.

A határnyitás 25. évfordulója programsorozatának főbb eseményei február végén kerülnek bemutatásra - tájékoztatott a közigazgatási és igazságügyi tárca.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk