Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2013. Július 18. 21:07, csütörtök | Helyi
Forrás: http://www.bicske.hu

Megduplázták a rendőrök létszámát Bicskén

Megduplázták a rendőrök létszámát Bicskén

A bicskei rendőrök létszámát a készenléti rendőrség segítségével megduplázták, s az önkormányzat is intézkedéseket tett a menekültek ügyében. A megfelelő szervek teszik a dolgukat, a városban nyugalom van.

A rendőrmúzeumi kiállítás megnyitója kapcsán Pálffy Károly alpolgármester szólt az aktuális rendészeti helyzetről, ami mostanában erősebben foglalkoztatja a helyi közvéleményt. A menekülttáborba nagyobb létszámban érkeztek menekültek Afganisztánból, Szomáliából, egyéb helyekről. A megszokottnál többen vannak, jelenlétük némiképp aggodalommal tölti el a helyi lakosokat. A bicskei rendőrök létszámát a készenléti rendőrség segítségével megduplázták, s az önkormányzat is intézkedéseket tett a menekültek ügyében. A megfelelő szervek teszik a dolgukat, a városban nyugalom van.

Rendőrségi rekvizitumokból nyílt vándorkiállítás Bicskén a művelődési házban. Az Év rendőre kitüntetést Jászai Csaba zászlós vette át, a helyi polgárőrség pedig két autót kapott az önkormányzattól.

Rendőr egyenruhák, kalapok, fejfedők, régi fotók, személyes tárgyak mutatják be a rendőrség hozzávetőlegesen száz évét azon a vándorkiállításon, amely az Európában is ritkaságnak számító rendőrmúzeumban találhatók. Az 1996-ban Tarnamérán nyílt rendőrmúzeum mára állami tulajdonba került, folyamatosan gyarapszik. Politikai rendszereken átívelő történeti összefoglalást adnak e tárgyak, amelyekben megtalálható a kakastollas csendőrkalap, a vörös csillagos sapkarózsa, s a rendszerváltás utáni régi-új jelképek. Amint a múzeumalapító Francsics Ottó és a legjelentősebb gyűjtő, Gulyás István
elmondták: a rendőrök, csendőrök nagy többsége mindig a bűnüldözést tartotta hivatásának, s csak kisebbségük vált az elnyomó hatalmak elítélendő tettestársává.

Bicskén a rendőrség, az önkormányzat és a civilek együttesen őrködnek a közbiztonság felett, kiegészítik egymás munkáját a hatáskörök szerint. A Fejér Megyei rendőr-főkapitányság főtanácsosa, rendészeti helyettese, Vörös Ferenc és a városi rendőrkapitány, Balázs Sándor alezredes jelenlétében adta át Tessely Zoltán polgármester a Fejér megyei Év rendőre kitüntetést Jászai Csaba zászlósnak. A 35 esztendős, frissdiplomás tiszthelyettes 1998-tól állt a rendőrség kötelékébe,
Budaörsön ellenőrző járőrként kezdte meg a szolgálatot. Fokozatosan lépdelt felfelé a ranglétrán, járőrvezető lett, majd a bicskei autópálya rendőrséghez került Bicskére. Ma is „terepen” teljesít szolgálatot, gépkocsival és gyalogosan, az utcán, az emberek között végzi feladatát. Hivatásnak tekinti munkáját, mondta el a díj átvétele után Jászai Csaba.

A városban évek óta jól működik a Kertvárosi Polgárőr Egyesület, valamint a frissen alakult a Bicske Város Polgárőrség Egyesület. Vezetőiknek, Nagy Attilának és Pathó Ferencnek egy-egy gépkocsit adott át használatra az önkormányzat nevében Tessely Zoltán polgármester.

Forrás: Zsohár Melinda
http://feol.hu/bicske/megduplaztak-a-rendorok-letszamat-bicsken-1551019

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 17:03, péntek | Külföld

Mintegy négymillióan kapták meg a védőoltást Oroszországban

Mintegy négymillióan kapták meg eddig a Covid-19 elleni védőoltást Oroszországban - jelentette ki Nyikolaj Briko akadémikus, az orosz egészségügyi minisztérium vezető járványügyi szakértője egy pénteki orvoskonferencián.

2021. Február 26. 16:01, péntek | Belföld

Újabb nagy egészségipari beruházások indulnak - Videó

Több mint 5 milliárd forintból indulnak újabb egészségipari beruházások Magyarországon, amelyekhez a vállalkozások több mint 3,8 milliárd forintnyi támogatást kapnak

2021. Február 26. 15:00, péntek | Belföld

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik márciusban

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik Magyarországra márciusban - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken közösségi oldalán, miután telefonon tárgyalt Wang Wentao kínai kereskedelmi miniszterrel.

2021. Február 26. 14:09, péntek | Kék hírek

Nagy csapást mért a rendőrség egy Csorna környéki drogbandára

Összehangolt akcióban csaptak le a rendőrök egy kábítószer terjesztésével foglalkozó csoport tagjaira Csornán - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.