Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Január 17. 11:02, kedd | Helyi

Megalakult a Magyarnóta Club Bicskén

Megalakult a Magyarnóta Club Bicskén

\\\"Sírva jön a magyar nóta világra,
Bánatos a Magyar ember világa.....\\\"

Lehet hogy a magyar nóta sírva jön a világra,dea Bicskei Magyar Nóta klub kezdeményezés örömünkre valósult meg.

Korábban a bicskei rendezvényeken, a nyugdíjas klubokban, a kertbarát egyesületben elő-elő került a tangó harmonika, vele együtt sok szép nóta szállt a borral olajozott ajkakról.

Mégis hiányzott valami ! Olyan félnótásnak érezte magát a hallgató - vagy a dallamot ismerte vagy a szöveget, ill. annak egy részét - és a csatlakozódalos kedvűember is.

Miután közös volt az akarat, megkértük, az álltalunk tisztelt jó nóta ismerő Mónos Lászlót, aki az édesapjától igen sok szép régi nótát ismer. Csatlakoztak hozzánk a mányi barátok is Komon Bénibátyánkat sokan ismerik küzülükBicskén is.

Hogy a lényegre térjek 22 fő jött össze az első alkalommal, a református közösségi házba 2011 01.09-n 17 órakor. A társaság nagyon lelkes tagjai, már a fellépésekről beszéltek, míg néhányan inkább tanulni, a szép nótákat megőrizni jöttek ell.

Sajnálattal érzékeltük, hogy bár jó emberekből áll a társaság, az átlag életkor a 70 felé közelít. Nem is lenne ez baj mert itt a tudás és a tapasztalat. Viszont hívjuk, várjuk a fiatalokat, akik tovább viszaik a magyar hagyományt. Mivel az élet másolódás, ezért az idősebbektől kell megtanulni, mind a szöveget, a dallamot és a hangzást.

A klub tagjai abban állapodtak meg, hogy hetente 4-5 nótát elénekelnek, begyakorolnak, közben az olajzásról sem feledkeznek meg,batyus jelleggel, ki-ki bort hoz, az sem baj, ha rágcsálni való kerül elő pogácsa formájában.

El kell hogy mondjam, az első zenei próba jól sikerült. Kóstolgattuk egymás nóta ismeretét. Azok a dalok amiket a többség jól ismert, úgy hangzottak, hogy az ember szíve majd kicsordúlt az örömtől. Szerénytelenség nélkül mondoma gyülekezeti ház is majd megemelte a tető kalpaját előttünk.

Meg ne feledkezzek, arról hogy Bódi Zoltán támogatja tangóharmonikájával a nótánzókat.

További támogatásra annyiban van szükségünk, hogy jöjjön minden Magyarnóta kedvelő, szerető ember, Mindenhétfőn este 17:00 órára a Bicskei Reformátos Gyülekezeti Házba. Ha Orbánminiszterelnöklennék, azt mondnám, hozzon még kettőt magával.Nem vagyok az, ezért minden jó érzésű nótakedvelőt várunk a párjával fiaival és a lányaival meg a batyuval.

Biztoslesz karmesterünk és zenetanárunk is amint eljön az ideje.

Akinek fontos a Magyar hagyomány és ezen belül a magyar nóta, az ott lesz a következő hétfőn!

Addig is tanulják a szöveget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás