Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Január 07. 11:40, szerda | Külföld
Forrás: http://pozitivnap.hu

Másnaposság ellen a világ körül: hol mi a bevált taktika?

Másnaposság ellen a világ körül: hol mi a bevált taktika?

Valaki egy pohár bortól is rettentően másnapos lesz, valakinek több alkohol kell. Ami azonban egyezik, az a rossz érzés, amelyet különböző országokban más-más módon próbálnak kiküszöbölni. Most megtudhatod, hogyan!

Puerto Rico

Puerto Ricóban a kicsapongás előestéjén fognak egy citromot vagy lime-ot, majd azzal bedörzsölik annak a karjuknak a hónalját, mellyel majd inni fognak. Ez a kis szertartás szerintük megelőzi a kiszáradást. Bár a szokás ismert gyógymódként van elkönyvelve, a legtöbb helybéli - a saját elmondása szerint - sosem próbálta ki. Jobb csak helyi legendaként kezelni, amiből arra következtethetünk, hogy csak vicc az egész, amit valaki csak azért talált ki, hogy megnézze, a barátja elhiszi-e.

Japán

Túl sok szaké után a japánok általában umeboshi-t esznek, ami nem más, mint sós, savanyított, szárított ume. Ez hasonló a szilvához vagy sárgabarackhoz, viszont érdekessége, hogy, egészen torokégetően savanyú. Vannak, akik zöld teába mártják fogyasztás előtt, ezzel enyhítve a koncentráltságát, ám ettől függetlenül még mindig hihetetlenül savanyú: az enyhébbnek számító szárítatlan verziót is nehéz lenyelni.

Ennek hátterében az áll, hogy a só a szilvában valóban segít visszanyerni az elvesztett ásványi sókat. De valami savanyút küldeni az így is savakkal teli, háborgó gyomorba? Bizarr.

Németország

Kínozza a macskajaj? Csillapítsa rosszullétét a németek másnaposság elleni reggelijével! Egy tál nyers ecetes hering, hagyma és ecetes uborkaköret üres gyomorra - ezt nevezik a németek a „macskák bánatának”.

Kanada

A kanadaiak az utolsó kör után maguk elé vesznek egy tányér sajttal megkoronázott hasábburgonyát, amit egy kis szósszal és kevés frissen őrölt borssal bolondítanak meg.

Haiti

Egyes haiti voodoo-hívők a másnapossággal „legjobb védekezés a támadás” alapon szállnak szembe: 13 darab fekete végű gombostűt szúrnak annak az üvegnek a dugójába, amelyiktől rosszul lettek.

Ókori Görögország

Az ókori görögöknek a bárány tüdőből illetve két darab bagolytojásból álló, a másnaposság kezelésére szolgáló különleges reggelivel sikerült felülmúlniuk kanári evő kortársaikat. A bagolytojás még érthető: hiszen a tojás az tojás. Ám a tüdő nehezen emészthető, így jogos a kérdés, hogy mit kereshet egy amúgy is háborgó gyomorban?

Írország

Az ír legenda szerint, a legjobb a másnapossággal való megküzdésre az, ha nyakig betemetjük magunkat nyirkos folyami homokkal. Írországot a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetjük meleg országnak, tehát a folyóból nyert homok eléggé hideg - valószínűleg a hatás egy hideg zuhannyal is elérhető. Tutira felébreszt, és gyorsítja a véráramlást is a testben, de nincs semmilyen orvosi bizonyíték arra, hogy mindez gyógyítja a fejfájást és a hányingert.

Egyesült Államok

Nyers tojás – A préri-osztriga névre hallgató gyógyír nyugaton őshonos. Sokféleképp készítik, de az állandó összetevők közé tartozik például a Worcester szósz, valamilyen csípős szósz, só, bors illetve egy egész nyers tojás. Opcionális adalékként pedig következők mehetnek bele: egy kupica vodka, ketchup, ecet, illetve paradicsomlé.

forrás: Hipochonder blog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik