Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 02. 13:50, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Máryugdíj-előtakarékossági célból is vásárolható állampapír

Máryugdíj-előtakarékossági célból is vásárolható állampapír

Új megtakarítási lehetőséget kínál a nyugdíjas évekre a Magyar Államkincstár: péntektől nyugdíj-előtakarékossági célból is vásárolható állampapír - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán pénteken.

Az új számlatípus előnye, hogy teljesen díjmentes, és személyi jövedelemadó-visszatérítés jár hozzá, ez évente akár 100 ezer forint is lehet - ismertette.

A nyugdíj-előtakarékossági számlát azonnal néhány kattintással meg lehet nyitni a Kincstár online felületein.

Kiemelte: az állampapírokkal mindenki jól jár, biztonságos, kamatadó mentes és magas hozamú befektetés a lakosságnak, egyúttal kiszámítható finanszírozás a magyar államnak.

A Magyar Államkincstár az MTI-vel pénteken közölte: az új lehetőséggel olyan állampapír-befektetési életút programot alakítanak ki, mellyel a gyermek születésétől kezdve egy egész életen át megfelelő kínálatot tudnak biztosítani ügyfeleik részére az állampapír-forgalmazás területén. A számlanyitás feltétele, hogy az ügyfél már rendelkezzen értékpapírszámlával a Kincstárban. A NYESZ online azonnal megnyitható lesz ügyfélkapun keresztül, valamint személyesen a Kincstár állampapír értékesítési ügyfélszolgálatain.

Az előtakarékoskodónak a számlanyitást megelőzően 5000 forint befizetést kell teljesítenie a fő értékpapírszámlájára. A befizetés után a nyugdíj-előtakarékossági számla Ügyfélkapun keresztül nyitható meg, ezt követően a Webkincstáron és Mobilkincstáron keresztül is intézheti megtakarításait az ügyfél. A NYESZ-t bárkinek érdemes lesz nyitni, aki ki tudja használni a 20 százalékos adó-visszatérítést és 10 évig a számlán tudja hagyni a megtakarítását.

Ha többféle nyugdíj-megtakarítása is van egy ügyfélnek (tehát például Nyugdíjbiztosítás és NYESZ, vagy Önkéntes Nyugdíjpénztár és NYESZ), akkor a maximálisan visszaigényelhető összeg ezen nyugdíjcélú megtakarításokra összesen évi 280 ezer forint.

A kincstári NYESZ-re valamennyi lakossági ügyfél által vásárolható forint alapú állampapír megvásárolható. A NYESZ-en a befektetés folyamatosan gyarapítható, a befizetések gyakoriságát az ügyfél dönti el - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk