Városlista
2021. március 1, hétfő - Albin

Hírek

2012. Január 16. 06:51, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Martonyi: a kilépés államcsődhöz vezetne

Martonyi: a kilépés államcsődhöz vezetne

Értelmetlen az Európai Unióból való kilépésről beszélni, mert az csak államcsődhöz vezetne, tovább növelve Magyarország kiszolgáltatottságát – nyilatkozta Martonyi János külügyminiszter a köztévében.

A tárcavezető hangsúlyozta, megállapodásra törekednek az IMF-el és az Európai Bizottsággal, de ez nem jelenti azt, hogy minden feltételt elfogadnának.

Államcsődhöz vezetne az Unióból történő kilépés – mondta Martonyi János, annak apropóján, hogy a Jobbik szombaton EU-ellenes, zászlóégetéssel kísért demonstrációt szervezett. A külügyminiszter szerint erről részletesen beszélni sem érdemes, a felvetésnek ugyanis nincs értelme. Martonyi az m1 Lényeg című műsorában alaptalan és komolytalan találgatásnak nevezte azt is, hogy Brüsszel csak személycserék és politikai változások árán járulna hozzá a készenléti hitelhez – azt ugyanakkor elismerte, hogy nehéz tárgyalásokra számítanak az Európai Bizottsággal és a Nemzetközi Valutalap vezetőségével.

A külügyminiszter egyértelművé tette, hogy a kormány megállapodásra törekszik, ez azonban nem jelenti a feltétel nélküli megadást. Minden tárgyalható, den nem minden elfogadható - fogalmazott Martonyi János. (A beszélgetést a köztévén vasárnap este láthatják az érdeklődők – írja a hirado.hu.)

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség/ archívum

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 01. 18:00, hétfő | Belföld

Növelte a lekötött Pfizer-vakcina mennyiségét Magyarország

Az eddigi 6,5 millió helyett már 10 millió 870 ezer adag Pfizer-BioNTech-oltóanyagot kötött le Magyarország, ezzel is növelve az ilyen típusú védőoltás mennyiségét az országban

2021. Március 01. 16:08, hétfő | Belföld

Országosan védett lápot is érintett a fonyódi nádastűz

A Fonyód határában lévő berekben hétvégén leégett 127 hektárnyi nádas, amelynek 70-80 százaléka országosan is védett lápos

2021. Március 01. 14:04, hétfő | Belföld

Vesztegetéssel vádolnak egy volt iskolaigazgatót

Vesztegetéssel vádolja a Fővárosi Főügyészség egy fővárosi kéttannyelvű, ingyenes közoktatási intézmény egykori igazgatóját, mert a vád szerint több esetben pénzt kért külföldi szülőktől azért,

2021. Március 01. 12:01, hétfő | Belföld

Merkely: a jelenleg cirkuláló vírus súlyos megbetegedéseket okozhat

A járvány harmadik hullámában cirkuláló vírus súlyos megbetegedéseket okozhat - hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.