Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Január 27. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Márciusra vagy későbbre várják az IMF-megállapodást

Márciusra vagy későbbre várják az IMF-megállapodást

A Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) ötvenmilliárd dollárt meghaladó összértékű, különböző jellegű pénzügyi támogatási programjai futnak a szélesebb értelemben vett európai felzárkózó térségben.

Írták pénteki áttekintésükben londoni felzárkózópiaci elemzők.

A UBS bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzése szerint „sok szalagcím kapta fel”, hogy a magyar kormány „kellemetlen” helyzetbe került, amiért „ismét az IMF-hez kellett fordulnia”, a valutaalapnak azonban a térség kilenc másik országában is vannak programjai, és ezeknek jóváhagyott összértéke 53,808 milliárd dollár.

A UBS londoni közgazdászainak kimutatása szerint e kilenc kedvezményezett ország a teljes keretből eddig összesen csak 4,539 milliárd dollárt hívott le. A ház adatai szerint Lengyelország, Románia és Szerbia eddig semennyit nem vett igénybe a számukra jóváhagyott IMF-csomagból.

A magyarországi IMF-programmal kapcsolatban a UBS elemzői közölték: várakozásuk szerint az erről szóló megállapodást csak „márciusban vagy később” írják alá. A ház londoni közgazdászai „10-15 milliárd dollár körüli” készenléti programot valószínűsítenek.

Ahogy azt már korábban megírtuk: Giró-Szász András kormányszóvivő az MTV Ma reggel című műsorában elmondta, hogy semmilyen előfeltétele nincs a hiteltárgyalások megkezdésének a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU), a magyar kormány kész a tárgyalásokra, így azok bármikor megkezdődhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 16:00, kedd | Belföld

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

2021. Április 20. 12:07, kedd | Belföld

Féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kistestvérét egy fiú

Vádat emeltek egy kamaszfiú ellen, mert féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kétéves öccsét - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2021. Április 20. 11:43, kedd | Belföld

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal is csalnak

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal próbálják kicsalni a gyanútlan internetezők személyes adatait, információit és pénzét, illetve alaptalan kijelentéseket terjesztenek az oltásokkal kapcsolatban

2021. Április 20. 09:40, kedd | Belföld

Megölte unokáját egy férfi Hajdúsámsonban

Késsel megölte unokáját egy férfi Hajdúsámsonban - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.