Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Április 23. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már keményen büntet a NAV

Már keményen büntet a NAV

Az adóhatóság eddig 14 ezer célzott vizsgálaton van túl, 230 millió forint bírságot vetett ki.

Aszalós Andrea, a NAV sajtóreferense szerint az online kasszák rendszere sikeres, hatékonyan működik, eddig 74 milliárd forint áfa folyt át a gépeken. Az adóhatóság célzottan ellenőrzi az online pénztárgépek megrendelését, üzembe helyezését és működtetését – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Aszalós Andrea, a NAV sajtóreferens elmondta: azokat a kereskedelmi vagy vendéglátó-ipari helyeket mindenképp megvizsgálják, ahonnan egyáltalán nem vagy csak kevés adat érkezik. Megnézik azt is, hogy aki a regisztrációs kódot kiváltotta, ott „miért nem ketyeg a pénztárgép”. Ahol tavaly azt jelezték, hogy bezárják az üzletet, azért nem rendelnek online pénztárgépet, ellenőrzik, valóban megszűnt-e a vállalkozás.

Eddig a hangsúly azon volt, hogy segítség az átállást, a mostani „kőkemény ellenőrzés” nyomán azonban a szabályszegők számíthatnak büntetésre. Nagyjából 14 ezer ellenőrzésen vannak túl, 230 millió forint bírságot szabtak ki – tette hozzá.

Aki rendelt pénztárgépet, annak a megrendelésén szerepel egy dátum, a megjelölt időpontra a kasszának működni kell. Ebben a hónapban még igénybe vehető a támogatás az online pénztárgépek bekötésére – hívta fel a figyelmet.

A rendszer működik, sikeres és hatékony – szögezte le a sajtóreferens. Elmondta, hogy csak az „online kasszákon keresztül” 74 milliárd forint áfa folyt be eddig a költségvetésbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.