Városlista
2021. március 5, péntek - Adorján

Hírek

2011. Október 05. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Magyar töltőállomás-hálózatától is megválna az OMV

Magyar töltőállomás-hálózatától is megválna az OMV

Megválna magyarországi, szlovákiai és csehországi töltőállomás-hálózatától az osztrák OMV – legalábbis erről számolt be a cseh CTK24 hírcsatorna.

Az OMV már 2009-ben erőteljes elkezdte eladni kevésbé sikeres töltőállomás érdekeltségeit, és épp 2009 óta a magyarországi lánc sem szerepel túl jól – írja a Világgazdaság.


Az eladási tervre utalhat az is, hogy a cég Budapesten tavaly fokozatosan leépítették az elsősorban a töltőállomások gördülékeny működését segítő csaknem száz dolgozója harmadát, a számlázási, a könyvelési és a callcenter-szolgáltatás pedig átkerült a szlovák fővárosba. Igaz, Müller Zsolt, az OMV cseh, szlovák és magyar kúthálózati vezetője májusban még cáfolt. A költözésről azt mondta a Népszabadságnak, hogy annak ésszerűsítési okai vannak, s hogy „sem töltőállomás-értékesítéssel, sem -vásárlással nem foglalkoznak a korábbiaknál nagyobb mértékben”.

Mindazonáltal közelgő eladásokat valószínűsít az OMV honlapján egy hete ismertetett 2021-ig szóló stratégia is, bár az érintett országok megjelölése nélkül. Eszerint a társaság 2014-ig egymilliárd eurónyi bevételt vár finomítói és értékesítési eszközök eladásából. Az üzletág megmarad, de kisebb súly jut majd rá, mostani jelentősége csak Ausztriában, Törökországban és Románáiban marad meg. Az OMV Magyarországon 174 töltőállomást üzemeltet, ezzel a piac harmadik legnagyobb szereplője. Ha egyben akarná eladni magyarországi hálózatát, akkor – a már most is nagy piaci súlya miatt – a Mol és a SHELL kevésbé esélyes vevőnek tűnik, de ki sem zárhatók.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 05. 15:32, péntek | Belföld

Idén is ellenőrzi a telefonos ügyfélszolgálatokat a fogyasztóvédelem

A fogyasztóvédelmi hatóság 2018 óta minden évben elvégzi és idén is megkezdte a közszolgáltatók és hírközlési szolgáltatók telefonos ügyfélszolgálatainak ellenőrzését.

2021. Március 05. 14:00, péntek | Belföld

Tovább romlott a levegőminőség

Tovább romlott a levegőminőség a magas szálló por koncentráció miatt.

2021. Március 05. 13:09, péntek | Belföld

Megégett holttestet találtak a tűzoltók egy szabadtéri tűz oltása során Pécsen

Megégett holttestet találtak a pécsi tűzoltók egy szabadtéri tűz megfékezésekor csütörtök este - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel.

2021. Március 05. 12:03, péntek | Belföld

Pénzmosással gyanúsítanak egy 69 éves naki asszonyt

Egy 69 éves naki asszonyt azzal gyanúsítanak, hogy legalább 50 millió forintnyi bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában vett részt - közölte Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.