Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Október 27. 11:08, hétfő | Belföld
Forrás: Könykultúra Magazin

Magyar szálú regénnyel, íróként is debütált a világhírű rendező

Magyar szálú regénnyel, íróként is debütált a világhírű rendező

Megjelent Konzum címmel első regénye David Cronenbergnek. A világhírű kanadai horrorrendező és producer kötetét a mű fordítója, Hegyi Pál és szerkesztője, Berta Ádám mutatta be az Olvasás Éjszakáján a fővárosban.

A Stereo, A jövő bűne, az Agyfürkészők, a Holtsáv, A légy és jó pár, ma már klasszikusnak vagy legalább klasszikusabbnak számító horrorfilm atyja, David Cronenberg első regényével jelentkezett. A Hollywoodban is elismert és népszerű kanadai rendezőt és producert az úgynevezett biohorror nagymestereként tartják számon, hiszen filmjeiben rendre megjelennek különféle állatok, bogarak vagy emberi keverékeik, és természetesen nem hiányozhatnak belőlük az idegtépő, sokkoló, véres jelenetek sem.

Természetesen ezek közül jó pár elem megtalálható a Konzum című regényben is... folytatás a Könyvkultúra Magazin oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.