Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2014. Október 27. 11:08, hétfő | Belföld
Forrás: Könykultúra Magazin

Magyar szálú regénnyel, íróként is debütált a világhírű rendező

Magyar szálú regénnyel, íróként is debütált a világhírű rendező

Megjelent Konzum címmel első regénye David Cronenbergnek. A világhírű kanadai horrorrendező és producer kötetét a mű fordítója, Hegyi Pál és szerkesztője, Berta Ádám mutatta be az Olvasás Éjszakáján a fővárosban.

A Stereo, A jövő bűne, az Agyfürkészők, a Holtsáv, A légy és jó pár, ma már klasszikusnak vagy legalább klasszikusabbnak számító horrorfilm atyja, David Cronenberg első regényével jelentkezett. A Hollywoodban is elismert és népszerű kanadai rendezőt és producert az úgynevezett biohorror nagymestereként tartják számon, hiszen filmjeiben rendre megjelennek különféle állatok, bogarak vagy emberi keverékeik, és természetesen nem hiányozhatnak belőlük az idegtépő, sokkoló, véres jelenetek sem.

Természetesen ezek közül jó pár elem megtalálható a Konzum című regényben is... folytatás a Könyvkultúra Magazin oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 18:02, kedd | Belföld

Vádat emeltek egy drog hatása alatt vezető 16 évessel szemben

Vádat emeltek egy 16 éves fiúval szemben, aki évek óta vezet személygépkocsit vezetői engedély nélkül, egyik utolsó ellenőrzése során pedig kiderült, kábítószert is fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült

2022. Január 25. 16:01, kedd | Belföld

Tavaly a negyedik negyedévben 1441 forint volt a fizikai dolgozók átlagos órabére

A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 1441 forint volt tavaly a negyedik negyedévben, ez 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakában mért 1322 forinthoz képest

2022. Január 25. 14:02, kedd | Belföld

Online ügyintézést vezettek be a pénzügyi békéltetőnél

Januártól ügyfélkapus azonosítással egyszerűen, vírusbiztosan adhatják be az ügyfelek kérelmeiket a Magyar Nemzeti Bankon (MNB) belül működő Pénzügyi Békéltető Testülethez (PBT).

2022. Január 25. 10:06, kedd | Belföld

Karácsonyfa miatt tűz ütött ki egy zalaegerszegi társasházban

Kigyulladt egy karácsonyfa hétfőn késő este egy társasházi lakásban Zalaegerszegen, az épület lakóinak egy részét kimenekítették a tűzoltók - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.