Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2014. Október 27. 11:08, hétfő | Belföld
Forrás: Könykultúra Magazin

Magyar szálú regénnyel, íróként is debütált a világhírű rendező

Magyar szálú regénnyel, íróként is debütált a világhírű rendező

Megjelent Konzum címmel első regénye David Cronenbergnek. A világhírű kanadai horrorrendező és producer kötetét a mű fordítója, Hegyi Pál és szerkesztője, Berta Ádám mutatta be az Olvasás Éjszakáján a fővárosban.

A Stereo, A jövő bűne, az Agyfürkészők, a Holtsáv, A légy és jó pár, ma már klasszikusnak vagy legalább klasszikusabbnak számító horrorfilm atyja, David Cronenberg első regényével jelentkezett. A Hollywoodban is elismert és népszerű kanadai rendezőt és producert az úgynevezett biohorror nagymestereként tartják számon, hiszen filmjeiben rendre megjelennek különféle állatok, bogarak vagy emberi keverékeik, és természetesen nem hiányozhatnak belőlük az idegtépő, sokkoló, véres jelenetek sem.

Természetesen ezek közül jó pár elem megtalálható a Konzum című regényben is... folytatás a Könyvkultúra Magazin oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

2022. Augusztus 14. 15:01, vasárnap | Belföld

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig

2022. Augusztus 14. 14:09, vasárnap | Belföld

Most kell nagyon odafigyelni erre!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.

2022. Augusztus 14. 11:03, vasárnap | Belföld

Túrázót ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton - írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.