Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2012. Január 29. 07:57, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar piac: már a vizsgaidőszakban elindult a buli

Magyar piac: már a vizsgaidőszakban elindult a buli

Szenzációs mértékű ralit produkált a magyar piac januárban. Míg három héttel ezelőtt az államcsőddel riogatták a befektetőket, addig mostanra tova tűnt minden hasonló érzés a hazai börzével kapcsolatban.

Az BUX több, mint 20 százalékot ugrott a január eleji mélyponthoz képest, ami egyebek mellett az OTP majdnem 40 százalékos felértékelődéséből és a MOL 20 százalékos emelkedéséből táplálkozik. De azért kellett hozzá a Telekom 15 százalékos és a Richter 10 százalékos drágulása is. Az euró majdnem 30 egységgel lett olcsóbb a 323-as csúcsokhoz képest, de a svájci frank kurzusa is jó 8 százalékkal került lejjebb. Az állampapírpiacon a hozamgörbe legtöbb lejárata december közepi szintekre esett vissza, csak az utolsó három hétben mintegy 200 bázisponttal került lejjebb a görbe. Ez pl. egy hároméves kötvény esetében kb 5 százalékos felértékelődést jelent, de egy tízéves magyar állampapír is kb. 14-15 százalékkal értékelődött fel. A piaci felívelés főként annak köszönhető, hogy változott a kormányzati retorika és a piaci szereplők ezt el is hitték - írják az Equilor elemzői.A várakozások egyre csak fokozódnak a gyors hitelmegállapodás kapcsán, de még mindig úgy véljük, hogy a piac sokkal hamarabb látja a pecsétet a megállapodásokon mint arra a valóságban sor kerül. A következő hetekben sávkereskedésre számítanak az elemzők a hazai piacon.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 06:00, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Abonynál

Meghalt egy férfi, aki autójával lesodródott az útról és felborult vasárnap délután Abony térségében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség oldalán.

2021. Október 25. 05:00, hétfő | Belföld

Ismét melegszik az idő

Hajnalonként még mínuszokra is számítani kell a héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 fok is lehet

2021. Október 24. 18:02, vasárnap | Belföld

Számos vasútvonalon indul több vonat a nyári menetrendi egyeztetés nyomán

Idén júliusban először biztosítottunk lehetőséget a hazai vasúttársaságok menetrendi terveinek online véleményezésére. Bár az egyeztetés még csak tesztüzemben zajlott le,

2021. Október 24. 17:01, vasárnap | Belföld

Kirándulni indultak, de nagyon eltévedtek

A szlovák, illetve szlovák-brazil állampolgárságú pár Szádvárhoz akart kirándulni, de Szögliget környékén eltévedtek.