Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Július 23. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Magyar motoros halt meg a romániai Transalpina magashegyi úton

Magyar motoros halt meg a romániai Transalpina magashegyi úton

Magyar motoros szenvedett halálos balesetet vasárnap a Déli Kárpátokat átszelő romániai Transalpina magashegyi úton.

A Mediafax hírügynökség közlése szerint a 64 éves magyar állampolgár bukott a motorkerékpárral, és halálos sérüléseket szenvedett. A baleset a legmagasabban haladó romániai országútnak a Fehér megyei szakaszán, az Oasa víztározó közelében történt.

A Fehér megyei rendőrkapitányság közölte: a baleset körülményeit még vizsgálják, de azt is valószínűsítette, hogy az útviszonyoknak nem megfelelő sebesség okozta a balesetet.

A Transalpina Románia legmagasabban haladó országútja, mely a Paring hegységen áthaladva köti össze az erdélyi Szászsebest Dél-Romániával. A télen nem járható, erősen kanyargós 67C jelzésű országút 2145 méteres tengerszint fölött magasságon jut át a Déli-Kárpátok gerincén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.