Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Március 18. 07:48, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Magyar fejlesztésű világító virágok is lesznek az idei Gardenexpón

Magyar fejlesztésű világító virágok is lesznek az idei Gardenexpón

A magyar fejlesztésű, zöld és kék fénnyel világító virágok is bemutatkoznak március 18. és 20. között a Budapest Sportarénában rendezett jubileumi Gardenexpón és társrendezvényén, az Orchidea ünnepen.

Egy magyar csoportnak sikerült kikísérleteznie egy teljes mértékben növényi alapú, génmanipulációtól mentes, a környezetre, az emberekre és minden más élőlényre ártalmatlan Flavatar elnevezésű kezelést, amelynek alkalmazása után a növények világítani kezdenek a sötétben. A jelenséget a márciusi rendezvényen a csoport egy fedett kertben, 500 különböző virágon és örökzöldön mutatja be - közölték az esemény szervezői.

Az expo kísérőrendezvényeként szervezett Orchidea ünnepen több mint 3000 virágzó orchideát láthat a közönség, de megjelennek majd az olasz és holland nemesítők különlegességei is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.