Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2012. Január 13. 06:38, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar bankokat minősített le a Fitch - egy IMF megállapodás nem javíthat a bóvli kategórián

Magyar bankokat minősített le a Fitch - egy IMF megállapodás nem javíthat a bóvli kategórián

Négy magyar bankot is leminősített a Fitch Ratings.

Mint ismert a hitelminősítő múlt héten - a szuverén magyar adósosztályzattal együtt - az addigi 'A mínusz'-ról két fokozattal 'BBB'-re rontotta a kereskedelmi adósokra külön érvényben tartott besorolási országplafont.

Csütörtökön pedig bejelentette a hitelminősítő, hogy a CIB Bank Zrt., valamint a K&H Bank hosszú futamú adósosztályzatát is 'BBB'-re módosította 'A mínusz'-ról, negatív kilátással. A hitelminősítő emellett a CIB, a K&H, az Erste Bank Hungary Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. támogatási osztályzatát az eddigi legjobb, 1-es szintről 2-esre rontotta.

A múlt heti szuverén adósbesorolás rontását a Fitch a fiskális és növekedési aggodalmak mellett a finanszírozás egyre erősödő kockázataival indokolta. Közben a Fitch szuverén besorolásokért felelős igazgatója szerint jó lenne egy EU/IMF-megállapodás Magyarországnak, de ez csak az első lépés lenne, de nem jelentené az adósbesorolás kilátásának automatikus javulását, de a helyzetet újra kell majd értékelni.

Mindeközben a magyarországi kitettséggel kapcsolatos piaci aggályok felfelé hajtják az osztrák CDS árazását - közölte a Fitch. A kimutatás szerint az idei első heti európai szuverén átlagon belül a legnagyobb mértékben, 22 százalékkal Ausztria szuverén CDS-díjszabása emelkedett, utána Spanyolország és Magyarország következik 17, illetve 11 százalékos CDS-árnövekedéssel.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 17:05, kedd | Belföld

Felfüggesztett börtönt kapott a hatéves fiát vezetni engedő férfi

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki végzésben a Kiskőrösi Járási Bíróság a hatéves fiát autót vezetni engedő férfire - közölte a Kecskeméti Törvényszék kedden az MTI-vel.

2020. Július 14. 11:18, kedd | Belföld

A Bonduelle visszahívott egy konzervet

A Bonduelle visszahívta a Bon Menu Curry 425 grammos fehérbab konzervét, az intézkedés kizárólag két időpont közötti gyártott tételeket érinti - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

2020. Július 14. 11:00, kedd | Belföld

Szexuálisan bántalmazta négy kisgyerekét egy nő és egy férfi

Őrizetbe vett a rendőrség egy nőt és egy férfit, akik négy kiskorú - a bűncselekmény idején 6, 4, 3 és 2 éves - gyermeküket szexuálisan bántalmazták Kerepesen

2020. Július 14. 10:17, kedd | Belföld

Tizeneggyel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Tizeneggyel, 4258-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.