Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2013. Január 12. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar bankokat 'minősített' a Fitch

Magyar bankokat 'minősített' a Fitch

Javította a magyar bankok osztályzati kilátását a Fitch, miután a közelmúltban a magyar szuverén adósbesorolás kilátásán is javított. A hitelminősítő tavaly decemberben erősített meg Magyarország szuverén adósosztályzatait miután a magyar kormány haladást ért el az államháztartási hiány csökkentésében és az államadósság stabilizálásában.

A hitelminősítő mostani lépésével a CIB Bank, és a K&H Bank besorolását az eddigi negatívról stabilra javítja, míg az Erste Bank támogatási minősítését megerősítette, az MKB Bank támogatási besorolására viszont érvényben hagyta a negatív kihatású felülvizsgálatot.

A Fitch decemberben erősítette meg Magyarország szuverén adósosztályzatait. Magyarország államadós-osztályzatát egy másik nagy hitelminősítő, a Standard & Poor's novemberben egy fokozattal rontotta, de a besorolás kilátását ezzel egy időben ez a cég is negatívról stabilra javította.Jelenleg a három nagy nemzetközi hitelminősítő közül így már csak a Moody's Investors Service tart érvényben leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást a magyar osztályzatokra.

Címkék: bank, gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 25. 07:11, kedd | Belföld

Milliós károkat okoznak a cégeknek a kiberincidensek

Csaknem másfélszeresére emelkedett az elmúlt két évben a vállalatokat érintő kiberincidensek száma.

2020. Február 25. 07:01, kedd | Belföld

Felfüggeszthetik a börtönviszonyok miatti kártérítések kifizetését

Az Országgyűlés ma a kormány kezdeményezésére felfüggesztheti a börtönviszonyok miatti kártalanítások kifizetését, továbbá elfogadhatja azt a többpárti határozati javaslatot,

2020. Február 25. 06:48, kedd | Belföld

Virológus: Ne használjon szájmaszkot, aki egészséges!

Ne használjon szájmaszkot az, aki egészséges! - hívta fel a figyelmet Jakab Ferenc virológus az M1 csatorna hétfő esti Híradójában.

2020. Február 25. 05:13, kedd | Belföld

Ebben a tanévben nem utaznak Kínába nyelvtanuló diákok

Ebben a tanévben nem utaznak Kínába a nyelvtanuló diákok a koronavírus-járvány miatt - közölte Bartos Mónika, a külföldi nyelvi kurzusokért felelős miniszteri biztos hétfőn a közmédiának.