Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Január 12. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar bankokat 'minősített' a Fitch

Magyar bankokat 'minősített' a Fitch

Javította a magyar bankok osztályzati kilátását a Fitch, miután a közelmúltban a magyar szuverén adósbesorolás kilátásán is javított. A hitelminősítő tavaly decemberben erősített meg Magyarország szuverén adósosztályzatait miután a magyar kormány haladást ért el az államháztartási hiány csökkentésében és az államadósság stabilizálásában.

A hitelminősítő mostani lépésével a CIB Bank, és a K&H Bank besorolását az eddigi negatívról stabilra javítja, míg az Erste Bank támogatási minősítését megerősítette, az MKB Bank támogatási besorolására viszont érvényben hagyta a negatív kihatású felülvizsgálatot.

A Fitch decemberben erősítette meg Magyarország szuverén adósosztályzatait. Magyarország államadós-osztályzatát egy másik nagy hitelminősítő, a Standard & Poor's novemberben egy fokozattal rontotta, de a besorolás kilátását ezzel egy időben ez a cég is negatívról stabilra javította.Jelenleg a három nagy nemzetközi hitelminősítő közül így már csak a Moody's Investors Service tart érvényben leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást a magyar osztályzatokra.

Címkék: bank, gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára