Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Április 17. 21:12, szerda | Életmód
Forrás: http://bicske.babamama.info

Magocska-dalocska

Magocska-dalocska

A Magocska-dalocska a 3 év alatti kisgyermekeknek és szüleiknek szól. Énekszóval, mondókákkal ismerkedünk anyanyelvünk hangjaival, ritmusával.

A Magocska-dalocska a 3 év alatti kisgyermekeknek és szüleiknek szól. Énekszóval, mondókákkal ismerkedünk anyanyelvünk hangjaival, ritmusával. Csiklandó versek, altatók, tapsoltatók, lovagoltatók…Ezekkel a dalocskákkal, versekkel beszélgethetünk és játszhatunk gyermekeinkkel a mindennapok során. Ki tudja, hogy mivel vigasztalhatjuk gyermekünket, ha megütötte magát? És ha megteszi első lépéseit? Ha nyűgös, vagy álmos? Legyünk gyermekeink játszópajtása, miközben észrevétlen összekapcsolódik a ritmus, a dallam, a mozgás és a beszéd!

Ha mindebben Te is szívesen részt vennél gyermekeddel-akár már néhány hónapos korától-akkor gyere el a Magocska-dalocska foglalkozásokra.

A foglalkozások időpontja és helyszíne: minden kedden 10 órától Bicskén, a Petőfi Művelődési Központban (Kossuth tér 20.)

Vezeti: Kerekesné Vincze Judit

További információ: http://magocskadal.blogspot.hu/

Ha igazán boldognak szeretnénk látni gyermekeinket, játsszunk velük, beszélünk hozzájuk, megfogjuk kezüket, énekelünk nekik. Nem baj, ha egy-egy hang nem oda kerül, ahová szeretnénk! gyermekünknek úgyis a mi hangunk, a mi dalunk fog a világon a legjobban tetszeni!!!

A kisgyermekek leginkább csak figyelnek minket, közben észrevétlen tanulják az éneklést is. Ismételgessük a szavakat, dalokat sokat, akkor is, amikor még csak nagyon kicsik. Nekik még nem tanítjuk a dalokat, egyszerűen örülünk, ha egy-egy foszlányt megjegyeznek, halandzsáznak.

Néhány fontos kérdés a 3 év alatti gyermekek zenei nevelésével kapcsolatban:

Mikor énekeljünk?

Ne feledjük, minél hamarabb, lehetőleg már a baba világrajötte előtt énekeljünk, dudorásszunk gyermekünknek. Elevenítsük fel gyermekkorunk régi mondókáit, dallamait! Ezzel már megkezdjük kicsinyünk zenei nevelését.

Mit énekeljünk?

Egyszerű, de értékes zenei anyagot válogassunk össze. A magyar néphagyományból rengeteget meríthetünk! Dalolhatunk megzenésített verseket, gyermekdalokat is.

Hogyan?

A pici gyermek a felnőttel szeret játszani. Csak a baba és az anya. Vagy apa, nagymama, stb…A lényeg, hogy ha játszunk, a figyelmünk csak a gyermeké legyen. Velük még nincs csoportos játék, sorakozó, körjáték…

Mennyit?

Rengeteget

A zenei képességek fejlesztése ebben az életkorban külön gyakorlást nem igényel. Játék, éneklés közben ezek szabadon fejlődnek, a gyermek fogékonnyá válik a zenére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.