Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 27. 07:41, szerda | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Magányosabbak a Facebook függők?

Magányosabbak a Facebook függők?

Egy felmérés szerint az ún. Y generáció, másképpen az ezredfordulós generáció tagjai azok, akik a legtöbbet használják a különböző közösségi oldalakat, és panaszkodnak leginkább arra, hogy magányosnak érzik magukat.

A Relationships Australia vizsgálata szerint az ún. Y generáció, azaz a számítástechnika és az internet világában felnőtt nemzedékek tagjai érzik magukat a leginkább magányosnak. Az ausztrál felmérés szerint a 25-34 évesek 30 százaléka panaszkodik magányra a leginkább, míg a második legnagyobb arányban a 25 év alatti fiatal felnőttek (19%) érzi így magát gyakorta.

A kutatás szerint ez a két korcsoport az, amelyre a legjellemzőbb a közösségi oldalak, elsősorban a Facebook használata, amelyeken keresztül ismeretségeiket és baráti kapcsolataikat fenntartják. Gyakori körükben az is, hogy az online igyekeznek ismerkedni, amelyhez az online társkeresőket használják.

A kutatást kommentáló melbourne-i egyetem szakértője szerint az érintett korcsoport tagjai körében azért olyan jellemző a magányosság érzése, mert nem tudják, hogyan legyenek egyedül. Damon Young szerint az Y generáció tagjai olyan erősen kötődnek az online kapcsolataikhoz, hogy ezek hiányát, illetve intenzitásának csökkenését sokkal jobban megérzik, és kevésbé tudják, hogyan kezeljék egyedüllétüket. Young feltételezi, hogy az idősebbek könnyebben elfoglalják magukat akkor is, ha épp nincs társaságuk.

Címkék: felmérés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni