Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Január 31. 13:33, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Luxuscikk lesz a sertéshús

Luxuscikk lesz a sertéshús

Miközben a sertéshús és húskészítmények ára januárban folyamatosan emelkedett, addig az élő sertés felvásárlási ára csökkent.

A szakemberek szerint, a decemberi sertésár-emelés épül most be a bolti árakba. Boltonként ugyan változik a mértéke, de mindenhol sokat drágult a sertéshús kilója, legyen az comb, lapocka vagy oldalas. Ugyancsak sokkal többet kell fizetni a virsliért és a felvágottakért is – írja a Tolnai Népújság.

A kereskedők azt mondják, kénytelenek voltak árat emelni, hiszen az elmúlt hetekben drágább lett az alapanyag. Az Agrárgazdasági Figyelő legfrissebb számában közzétett összegzés szerint az élő vágósertés ára a múlt év januári 292 forinttal szemben októberben 349 forint volt, míg december 19-én már 390 forint, december végén pedig elérte a 400-410 forintot, ami több mint 35 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az uniós piacokon néhány hete már leállt az élő sertés árának emelkedése, így Magyarországon is erre lehet számítani. Ugyanakkor az Agrárgazdasági Figyelő szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy március végéig még folyamatos húskészítmény-áremelkedés várható, mert az élő sertés árának hónapok óta tartó növekedése csak részben jelent meg az átadási árakban. Március után a szakértők stagnálást valószínűsítenek a sertéshús és húskészítmények árában.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.