Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2015. Május 22. 16:59, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Lukács Péter: Irány a Rabócsiring!

Lukács Péter: Irány a Rabócsiring!

Interjú Luxi-val. Pünkösdkor újra felöltöd a tűzálló ruhát és rajthoz állsz az Oláh-Gumi Rallycross OB III. futamán.

Hogy áll a Honda CRX-el, kész lesz a versenyre?
- Most, két nappal a verseny előtt kezdek rá esélyt látni, hogy el tudok indulni Pócson.
A Húsvéti Rallycross futam után rögtön az M-Service műhelyében pakoltuk le az autót, hiszen az összetört végáttételt ki kellett cserélni. Úgy terveztük, ha már szerelünk, akkor nekiállunk, és rendbe rakjuk az első futóművet, ami mostanra olyan állapotban van a sok berheléstől, mint szegény Michael Jackson arca volt anno a városi legendák szerint.
Szétszedés után derült ki, hogy nagyobb a baj, mint gondoltuk, ki kell cserélni szinte mindent, a bölcsőket, csonkállványt, féltengelyeket, kormányösszekötőket, féket, motortartó bakokat.
Sajnos, az alkatrészek beszerzése nehezen ment, pár dolgot neten kell rendelni, ez időigényes, nem lett meg minden.
Verseny előtti héten már látszott, hogy esélytelen lesz befejezni, el is keseredtem, de aztán elhatároztuk, hogy nem adjuk fel! Az M-Service csapata nekiállt, és két nap alatt visszapakolt mindent, úgy ahogy volt, újra szétszedték és újra összerakták a kocsi teljes elejét. Még egy futómű állítás, pár apróság, és jöhet Pócs!

Történt-e fejlesztés a Húsvéti verseny óta?
- Igen, némi visszafejlesztés. A lefogazott végáttétel helyett visszaraktuk a gyárit, ez hosszabb, ez előny lesz a rajtnál, hátrány máshol. Ezenkívül semmi, húsvét óta még nem is volt itthon az autó, igazából még lemosni és kitakarítani sem tudtam rendesen.

Voltál-e esetleg tesztelni az autóddal valahol?
- Neveztem a Hungaroringes Time Attackra, és szerettem volna elmenni Kunmadarasra, tesztelni az új futóművet és versenyezni egy jót. Mondanom sem kell, egyik sem jött össze. Különösen Kunmadaras hiányzott, a Kisújautó csapata mindig nagyon jó hangulatú versenyt rendez, nagyon szeretek oda járni, most csalódás volt, hogy nem jött össze.

Milyen céllal vágsz neki a Pünkösdi Rallycross versenynek?
- Nyerni szeretnék! A húsvéti döntő rajtjában történt váltóhalál miatt, különösen ki vagyok most már éhezve egy jó eredményre! Az a rajt egyébként igen érdekes volt, mikor megjöttek a Füredi videó külső felvételei, megnéztem vagy egy tucatszor, hogy mi is történt ott.

Támogatóid?
- Köszönöm a támogatást az M-Service-nek, azon belül is Mukinak, akinek csak azért kellett kétszer mondani, hogy szedje szét és rakja össze az autó elejét, mert kétszer is kellett szétszedni és összerakni.
És természetesen köszönöm a Racing Bazárnak és csapatának.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok