Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2015. Április 03. 10:20, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Lovagok a halál torkában

Lovagok a halál torkában

A könyv lefejti a templomosok történetéről a mítoszok és legendák szövevényét…

Hogy miképpen került a polcomra ez a könyv, semmiképpen sem tudnám megmondani. Talán ajándék gyanánt érkezett, s hosszú időn keresztül borította a feledés, meg a könyvtárszoba pora, míg a minap a kezembe nem akadt. Mielőtt bármi mást mondanék e kötetről, sürgősen leszögezném: A templomos lovagrend alkonya két esetben lehet érdekes olvasmány. Alapvetően akkor, ha valaki történészként, vagy történelemkedvelőként behatóan kíván foglalkozni a tizenharmadik, tizennegyedik század fordulójának eseményeivel, s azon belül is az olyan furcsa és nehezen magyarázható kultúrtörténeti kuriózumokkal, mint amilyen a templomosok elleni per. A másik variáció az, ha valaki olvasta Maurice Druon francia akadémikus Az elátkozott királyok című hétkötetes történelmi regénysorozatát, és annyira kíváncsi az elbeszélés mögötti tényekre, hogy nekiveselkedik és elolvassa Molnár Máté történelmi tanulmányát.
Persze ezzel automatikusan az első kategóriába kerül át…
Folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 15:01, szombat | Belföld

Az autósok 12,5 százaléka halogatja a lejárt műszaki meghosszabbítását

A Carnotie autókezelő platform adatai szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt lejáró gépjármű forgalmi engedélyek meghoszabbítását az autótulajdonosok 12,5 százaléka halogatja.

2022. Június 25. 12:02, szombat | Belföld

Húszmillió forint kártérítés visszafizetésére kötelezett a bíróság egy elítéltet

Jogalap nélküli gazdagodás miatt a Debreceni Törvényszék - helybenhagyva a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét - pénteken jogerősen arra kötelezett egy elítéltet,

2022. Június 25. 10:01, szombat | Belföld

Az OMV-nél is csak 50 liter üzemanyag tankolható hatósági áron

Gépjárművenként legfeljebb 50 liter üzemanyag tankolható hatósági áron az OMV kutakon, a kannába, hordóba tankolt üzemanyagért pedig piaci árat számítanak fel péntektől - közölte az OMV.

2022. Június 25. 09:03, szombat | Belföld

Leszerelték és letartóztatták a terhes nőt megerőszakolni akaró katonát

Elrendelte a letartóztatását a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa annak a férfinek, aki hétfőn megtámadott egy várandós nőt Miskolcon - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t.