Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2015. Április 03. 10:20, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Lovagok a halál torkában

Lovagok a halál torkában

A könyv lefejti a templomosok történetéről a mítoszok és legendák szövevényét…

Hogy miképpen került a polcomra ez a könyv, semmiképpen sem tudnám megmondani. Talán ajándék gyanánt érkezett, s hosszú időn keresztül borította a feledés, meg a könyvtárszoba pora, míg a minap a kezembe nem akadt. Mielőtt bármi mást mondanék e kötetről, sürgősen leszögezném: A templomos lovagrend alkonya két esetben lehet érdekes olvasmány. Alapvetően akkor, ha valaki történészként, vagy történelemkedvelőként behatóan kíván foglalkozni a tizenharmadik, tizennegyedik század fordulójának eseményeivel, s azon belül is az olyan furcsa és nehezen magyarázható kultúrtörténeti kuriózumokkal, mint amilyen a templomosok elleni per. A másik variáció az, ha valaki olvasta Maurice Druon francia akadémikus Az elátkozott királyok című hétkötetes történelmi regénysorozatát, és annyira kíváncsi az elbeszélés mögötti tényekre, hogy nekiveselkedik és elolvassa Molnár Máté történelmi tanulmányát.
Persze ezzel automatikusan az első kategóriába kerül át…
Folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 09:06, szombat | Belföld

Többfelé havazásra, hófúvásra figyelmeztetnek

Több megyében is havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A közútkezelő azt kéri, mindenki tájékozódjon az útviszonyokról, és csak a téli közlekedésre felkészített járművekkel induljon el.

2022. Január 22. 08:53, szombat | Belföld

Túlnyomásos oxigénkamrát építenek az esztergomi kórházban

Az ország első államilag finanszírozott, kórházon belül kialakított túlnyomásos oxigénkamrája az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban épül meg - tájékoztatta az intézmény operatív igazgatója az MTI-t.

2022. Január 22. 07:00, szombat | Belföld

Letartóztattak egy rendőri igazoltatás elől menekülő férfit

Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki csaknem 50 kilométeren keresztül menekült autójával az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől - tájékoztatta pénteken a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

2022. Január 22. 06:00, szombat | Belföld

Csalók élnek vissza a NAV honlapjával

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott \"csaló portál\" jelent meg az interneten - figyelmeztetett pénteki közleményében a hivatal.