Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Július 17. 17:03, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Lopott luxusautókat legalizáló céghálózatot buktattak le Miskolcon

Lopott luxusautókat legalizáló céghálózatot buktattak le Miskolcon

Lopott luxusautók legalizálásával foglalkozó céghálózatot derített fel a rendőrség Miskolcon, a csoport működtetőjét letartóztatta a bíróság

- mondta a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vagyonvédelmi osztályvezetője budapesti sajtótájékoztatóján pénteken.

Némedi Gábor közölte: a múlt szerdán és csütörtökön végrehajtott akcióban az 52 éves F. Zoltán érdekeltségébe tartozó miskolci telephelyeken húsz lopott járművet találtak, tizenegyet egyben, kilencet szétdarabolva. A nyomozás adatai szerint a kocsik alvázszámát lekaparták, az egyedi azonosítókat meghamisították, majd a járműveket összeszerelték és magyarországi kereskedéseken keresztül értékesítették.

Az ezredes az MTI kérdésére elmondta: találtak itthon eltulajdonított autót is, de főként Nyugat-Európából, Ausztriából és Németországból származó járművekre bukkantak.

Némedi Gábor arról is beszámolt, hogy a férfi ellen - főként orgazdaság miatt - több büntetőeljárás zajlik, van olyan is, amelyik már bírósági szakaszba jutott.

Az egyik gépkocsiból öt fegyver és lőszerek kerültek elő. A fegyverszakértő azt állapította meg, hogy két lefoglalt géppisztoly működőképes lőfegyvernek minősül, a 278 lőszer pedig éles. Az autóban 6,5 kilogramm kábítószert is találtak, valamint a férfi lakásán 10,4 millió forint készpénzt, amelynek eredetével nem tudott elszámolni. A szakértő szerint a lefoglalt anyag amfetamin, amelynek feketepiaci értéke mintegy 20 millió forint.

A sajtótájékoztatón bemutatott videófelvételek alapján az akciót a Készenléti Rendőrség a Terrorelhárítási Központtal közösen hajtotta végre. Némedi Gábor jelezte: a cégháló ügyében várhatóan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fog eljárni. Az ügyben hét gazdasági társaság - köztük egy szlovák és egy német cég - könyvelését is lefoglalták.

A férfit jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítják, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Törvényszék elrendelte a letartóztatását.

Kérdésre válaszolva az ezredes elmondta: további gyanúsítások várhatók, mivel többen vettek részt az autók szétszerelésében, és a hazai hatóságok együttműködnek más európai rendőri szervekkel, hogy kiderüljön, voltak-e segítőik külföldön a lopásokban.

Címkék: lopott, luxusautó, miskolc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.