Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 29. 16:26, vasárnap | Sport
Forrás: Ambrus Gábor, az MTI különtudósítója jelenti | MTI Fotó: Kollányi Péter

London 2012 - Ungvári a döntőben!

London 2012 - Ungvári a döntőben!

A 66 kg-os Ungvári Miklós megnyerte ötödik mérkőzését is, ezzel bejutott a döntőbe vasárnap a londoni olimpia cselgáncstornáján.

A döntőért a háromszoros vb-bronzérmes és Európa-bajnok magyar versenyző azzal a spanyol Sugoi Uriartéval találkozott, aki a 2010-es Eb-fináléban - vitatott körülmények között - legyőzte őt. Legutóbbi, az idei Eb-n vívott meccsük viszont Ungvári sikerével végződött.
Uriarte könnyebb ágon jutott Londonban a négy közé, olasz, arubai és andorrai ellenfél után a vb-7. azeri Tarlan Karimov jelentette az első komoly akadályt, őt jukóval győzte le. Ungvári két villámgyőzelemmel (afgán és belize-i ellenfél) kezdett, majd a szlovén Rok Draksicot és a lengyel Pawel Zagrodnikot is jukóval verte meg.
Az elődöntőben egy perc dulakodás után Ungvári indította az első veszélyes támadást, de nem tudta kellő ideig leszorítani ellenfelét, viszont a földre vitelért kapott jukóval megszerezte a vezetést. A folyatásban is a magyar cselgáncsozó volt kezdeményezőbb, kétszer is összefogta Uriartét, ám átfordítania nem sikerült. Egy perc 22 mp volt hátra, amikor egy összekapaszkodás után videóztak a bírók, mivel Uriarte lábra fogott, de nem kapott érte büntetést. Fél perccel a vége előtt a 31 éves Ungvárit intették, azonban ez már nem befolyásolta a végeredményt, a tatabányai dzsúdós megőrizte előnyét, s az aranyéremért léphet tatamira.
A fináléban ellenfele a 20 esztendős, Eb-harmadik grúz Lasa Savdatuasvili lesz, aki az elődöntőben ipponnal verte a japán Ebinuma Maszasit. Ungvári először találkozik Savdatuasvilivel.
Magyar dzsúdós legutóbb az 1992-es barcelonai olimpián szerepelt a fináléban, akkor Kovács Antal arany-, Hajtós Bertalan és Csák József ezüstérmes lett.
.


Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.