Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2012. Január 10. 13:39, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Állami vagy magánnyugdíj?

Állami vagy magánnyugdíj?

Az NGM közlése szerint a maradó pénztártagok ugyanakkora nyugdíjra számíthatnak, mint az állami pillérben lévő befizetők - holott a tavaly év végén elfogadott módosítások szerint nem.

Úgy tűnik, a jogalkotó nem akar belefutni abba, hogy a 102 ezer pénztártag diszkrimináció miatt jogorvoslatot kérjen – véli a Privátbankár. Az is kiderült, hogy a most átlépők is kapnak reálhozamot.

Bár a tavaly év végén sebtiben elfogadott módosítóindítványok alapján a pénztártagok jogosulttá váltak állami nyugdíjra, a szabályozás értelmében csak az állami rendszerben lévők jussának 75%-át kaphatták volna meg. A törvény világosan fogalmaz, az NGM azonban a napokban több sajtóorgánumnak is megerősítette, hogy nem éri diszkrimináció a pénztártagokat, vagyis ők is ugyanolyan állami nyugdíjra lesznek jogosultak, mint azok, akik visszatértek az állami pillérbe.

A magánnyugdíjpénztári tagok így nehéz döntés előtt állnak, de legalább tisztul a kép. Az biztos, hogy a kormány újra megnyitja az átlépés lehetőségét a pénztártagoknak, de ezek részletszabályait még mindig nem dolgozták ki. Múlt heti sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella azt mondta, hogy január végére, de legkésőbb február elejére a részleteket is kidolgozzák. A korábbi híreket is cáfolta a nemzetgazdasági tárca, vagyis úgy tűnik, hogy az állami rendszerbe visszalépők most is kapnak majd reálhozamot.

A közel 102 ezer pénztártagnak van ideje gondolkozni. A 100%-os állami nyugdíj ígérete áll szemben az azonnal kiutalható reálhozammal - nem vitás hosszú távon, melyik megoldás a jobb befektetés, csakhogy 2012 eleje nem úgy indult a háztartásoknak, ahogy azt egy éve remélték. Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi költségszint-szabályozás mellett a kasszák csak önkéntes tagdíj beszedésével tudnak talpon maradni - és ebből az összegből gyarapíthatnák már meglévő vagyonukat a pénztártagok.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 17:05, kedd | Belföld

Felfüggesztett börtönt kapott a hatéves fiát vezetni engedő férfi

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki végzésben a Kiskőrösi Járási Bíróság a hatéves fiát autót vezetni engedő férfire - közölte a Kecskeméti Törvényszék kedden az MTI-vel.

2020. Július 14. 11:18, kedd | Belföld

A Bonduelle visszahívott egy konzervet

A Bonduelle visszahívta a Bon Menu Curry 425 grammos fehérbab konzervét, az intézkedés kizárólag két időpont közötti gyártott tételeket érinti - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

2020. Július 14. 11:00, kedd | Belföld

Szexuálisan bántalmazta négy kisgyerekét egy nő és egy férfi

Őrizetbe vett a rendőrség egy nőt és egy férfit, akik négy kiskorú - a bűncselekmény idején 6, 4, 3 és 2 éves - gyermeküket szexuálisan bántalmazták Kerepesen

2020. Július 14. 10:17, kedd | Belföld

Tizeneggyel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Tizeneggyel, 4258-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.