Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Október 01. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

'Állami segítség nélkül több autógyártó is csődbe mehet'

'Állami segítség nélkül több autógyártó is csődbe mehet'

Miközben a Volkswagen legfőbb riválisa a PSA Peugeot Citroen az észak európai piac gyengüléséről beszél, a német óriáscég szerint pénzügyi segítség nélkül több szereplőt is a piacról való kiesés veszélye fenyegeti.

'Nehezen lenne érthető, ha kormányzati segítség nélkül az összes autógyártó túlélne” – mondta Hans Dieter Poetsch pénzügyi igazgató, a párizsi autószalonon. ' Különösképpen a kis autókat előállító dél-európai gyártók lesznek érintettek.”

Európa két legnagyobb autógyártója szerint az árak erősen nyomottak a régióban és a becsült eladások, amik 2012-ben elérhetik a 17 éves minimumot, várhatóan a következő évben sem fognak talpra állni. A régió legnagyobb gazdaságában, Németországban, a kereskedők átlagosan 12,1 százalékkal értékelték lejjebb a hirdetésekben szereplő árakat az elmúlt hónapban. Ez a legmagasabb ilyen adat több mint egy évre visszamenőleg, derül ki a PlusSchlag autóház iparági tanulmányából, amelyről a Quaestor elemzői számoltak be.

A Volkswagen papírjai 2,3 százalékot estek, azonban a Peugeot részvényei azonban emelkedni kezdtek a vállalat vezérigazgatójának, Philippe Varin bejelentésére, miszerint a francia autógyár 2014-re megfékezi készpénzállományának csökkenését illetve 2015-re elérik a megtakarítási célkitűzéseket.

A Daimler AG a világ harmadik legnagyobb luxusautó gyártója szeptember 20-án jelentette be, hogy az autó divízió eredménye csökkenni fog 2012-ben, mivel a piac csökkenése negatívan befolyásolja a második üzleti félévet. Az ACEA (Európai Autógyártók Szövetsége) becslése szerint az új autó eladások száma 1995 óta nem látott szintre fog csökkenni a régióban.

A VW ennek ellenére mégis egy erősebb második hat hónap előtt áll, közölték szeptember 25-én. 'Hatalmas siker lenne, ha ebben az évben elérnénk az előző év üzemi eredményét”- mondta Poetsch. A tegnap esti rendezvényen a VW értékesítési igazgatója, Christian Klinger elmondta, pillanatnyilag meglehetősen jól áll a cég, azonban az autók árazási helyzete a régióban meglehetősen 'feszes” és 2013 is legalább ennyire kihívó év lesz számukra, mint az idei.

A Peugeot vélekedése szerint az európai autópiac egy 8 százalékos zsugorodást mutat majd 2012 végére, ami az ipari szállításokkal együtt Franciaországban 12 százalék is lehet. A Peugeot készpénzállománya 2014 végére pozitív lehet és a köbvetkező évben teljesítheti az 1,5 milliárd eurós éves költség-megtakarítási célt, nyilatkozta a vezérigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).