Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. November 05. 07:46, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Liam Neeson új filmjében Mély Torok lesz

Liam Neeson új filmjében Mély Torok lesz

Liam Neeson fogja alakítani az FBI legendás informátorának, Mark Feltnek, közismert nevén \"Mély Toroknak\" a szerepét a Richard Nixon amerikai elnök bukásához vezető Watergate-botrányról szóló új kémfilmben.

W. Mark Felt, az amerikai szövetségi nyomozó iroda (FBI) egykori második embere, a Watergate-ügyben nyomozó újságírók "Mély Torok" (Deep Throat) néven jelentkező fő informátora volt.

A Peter Landesman rendezésében készülő film Felt portréját fogja megrajzolni, akiről csak több mint 30 év után derült ki a közvélemény számára, hogy ő volt a híres informátor az 1972-74-es botrány idején - adta hírül a The Hollywood Reporter.

A 2008-ban 95 éves korában elhunyt Felt három évvel halála előtt fedte fel, hogy információival ő juttatta el egészen a Fehér Házig a The Washington Post amerikai napilap munkatársait, Bob Woodwardot és Carl Bernsteint, akik az amerikai Demokrata Párt székházába 1972 júniusában, az elnökválasztási kampány közepén történt betörés ügyét próbálták meg felgöngyölíteni. A Watergate-ügy 1974 augusztusában Richard M. Nixon elnök lemondásához vezetett.

Három évtizeden át sokan gyanakodtak rá, de Felt csak 2005 májusában szánta rá magát lánya biztatására arra, hogy a család barátjának, John D. O'Connornak engedélyt adott: írja meg a sztorit a Vanity Fair magazin számára.

A Watergate-botrányt már feldolgozták Az elnök emberei című filmben Bernstein és Woodward visszaemlékezési alapján.

Peter Landesman már írt és rendezett filmet amerikai elnökről: 2013-ban ő forgatta a John F. Kennedy meggyilkolásáról szóló, Parkland című filmet. Legújabb alkotása, a Concussion című dráma - amelyben Will Smitth alakítja a főszerepet - az amrikaifutball-játékosok által elszenvedett agysérülések tudományos kutatásának elkendőzésére tett erőfeszítésekről szól.

Liam Neeson a közelmúltban fejezte be a Silence című film forgatását, amely Endó Súszako japán író Némaság című regénye alapján készült a 17. századi japán keresztényüldözésekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.