Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. December 14. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Lezsák: jó esély van arra, hogy hungarikum legyen a makói fokhagyma

Lezsák: jó esély van arra, hogy hungarikum legyen a makói fokhagyma

A makói fokhagymának rendkívül jó esélye van arra, hogy bekerüljön a hungarikumok közé - mondta az Országgyűlés alelnöke csütörtökön egy konferencián, Makón. Lezsák Sándor A szántóföldi kertészeti kultúrák jövője című konferencián elmondta: a Hungarikum Bizottság következő ülése január végén lesz, és azon a makói fokhagyma bekerülhet a magyar értéktárba, majd ezt követően, a hungarikumok sorába.

A politikus kiemelte: nagyon fontos, hogy külföldön újra megjelenjen a kiváló minőségű makói fokhagyma. Ebben a kereskedőházak mellett, szerep jut a külképviseleteknek is, ahol szintén népszerűsíthetnék a magyar fűszert. Emellett Lezsák Sándor gratulált a dél-alföldi városnak, hogy termálvizét gyógyvízzé minősítették. „Meggyőződésem szerint varázslatos jövő előtt áll Makó!” –tette hozzá. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára az agrárium aktuális kérdéseiről szólva, hangsúlyozta, hogy meg kell őrizni az ország GMO-mentességét.

Kiemelte, hogy a piaci árak alakulásában nem elég, ha központi ellenőrzések vannak, szükség van az őstermelői réteg összefogására is, a szabályok tökéletes betartására, hogy a viszonteladók, a „nepperek” kirekesztődjenek a nagybani értékesítési folyamtokból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.