Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Június 22. 10:00, szombat | Életmód
Forrás: infocsajok

Élettel teli hosszú haj, de hogyan?

Élettel teli hosszú haj, de hogyan?

Sérült és töredezett a hajad? Nem tudsz vele mit kezdeni és már az ollón gondolkozol? Ne tedd, van megoldás. A helyes hajápolás.

A hosszú hajú nők rémálma a fénytelen, száraz és elvékonyodott haj. Ha neked is ismerős a probléma, akkor most megtudhatod, hogy ápold a hajkoronád, hogy gyönyörű és élettel teli legyen.

A hajmosás trükkjei

Hetente egyszer - kétszer elegendő hajat mosni. A gyakori hajmosás kiszárítja a fejbőröd és töredezetté teszi a hajad. Hagyni kell, hogy a természetes faggyú ápolja és megvédje a fejbőröd és a hajszálaidat egyaránt. A samponnal való hajmosás után minden esetben használj balzsamot. A legtöbb hosszú hajú lánynak a szálak tövénél zsírosodik a haja, a végeknél pedig száraz és töredezett. Ez esetben a sampont csak a hajtövekre vidd fel és érdemes a szert gyengéden bemasszírozni a fejbőrödbe. A lemosáskor juttasd el a hajadon lévő sampont a szálak többi részére is.

Ezután ápoló balzsammal kend be a hajvégeidet. A hajtövekre ne használj balzsamot, mert tovább zsírosítja a hajad. A balzsamnak köszönhetően a hajszálak a mosás által kinyílt pikkelyrétegeit lezárja valamint a használata után könnyebben kifésülheted a hajkoronád. A hajmosás fontos része a megfelelő öblítés is. A hajadat mindig alaposan öblítsd ki, hiszen a ki nem mosott vagy fel nem szívódott részek elnehezítik, zsíros hatásúvá és fénytelenné is teszik a frizurád.

Hajpakolás, mint csodaszer

Hajad állapotától függően érdemes havonta vagy akár hetente egyszer - kétszer egy hajpakolást is feltenni. Manapság már rendkívül hatékony, különböző vitaminokkal és természetes tápanyagokkal teli készítményeket lehet kapni, amik táplálják és ápolják a hajszálaidat. Számos egyszeri alkalmazásra elegendő kiszerelés is létezik, így tudsz kísérletezni a különböző pakolásokkal. Ám otthon Te is elkészítheted saját házi pakolásodat.

A kiöblített hajad pakold be a készítménnyel, majd hagyd hatni húsz - harminc percig. A pakolást minél tovább hagyod rajta, annál jobban beszívódik a hajszálaidba. A hatást fokozhatod, ha fóliával vagy egy meleg törölközővel bebugyolálod a fejed. Így a "szauna-hatás" végett a hatóanyagok intenzívebben és mélyebben jutnak be a hajszálakba. A hajpakolás jótékony hatását már az első használat után is érezni lehet.

Ápolás a sprőd hajvégek ellen

A sprőd tapintás ellen állandó küzdelmet folytatsz a hajvégeiddel? Szerencsére van megoldás. A balzsam és hajpakolás után kezeld a problémás részeket hajvég ápoló szerrel. Sőt hajvégeidet rendszeresen ápolhatod a hajmosáson kívül is, így megőrizheted a hajad mindennapos lágyságát. Ápolhatod akár egy nap többször is. Használhatsz hajolajat, sprayt vagy ápoló krémet egyaránt.

Szárítás

A vizes hajat először egy nedvszívó törölközővel itasd át. A fejtetőtől kezdve a hajvégekig haladva nyomogasd át a hajad, hogy felszívja a nedvességet. Ne dörzsöld és ne borzold, mert megsérülhet a fejbőröd valamint a hajad szerkezete egyaránt. A haj vizes állapotban sokkal sérülékenyebb és érzékenyebb, ezért vizesen sose fogd össze lófarokba. Időnként jót tesz a hajadnak, ha magától hagyod megszáradni.

Formázás előtt mindig szárítsd elő a hajad, lehetőleg hideg levegőfújással vagy legfeljebb közepes hőmérsékletű levegővel. A szárító legmelegebb fokozatát használva gyorsan végezhetsz, így azonban nagyon kiszárítja és károsítja a hajad. Ha mégis a forró szárítást választod, akkor tartsd a készüléket tizenöt - húsz centire a hajtövektől. Ha már szinte száraz állapotú a hajad csak akkor kezd el formázni.

Formázás minimalizálva

Hajad egészségének megőrzése érdekében redukáld vagy hagyd el a hajvasaló illetve sütővas használatát, mivel ezen eszközök roncsolják a legjobban a hajad. Ha a vasalás vagy hajsütés mellett döntesz, akkor használj ehhez megfelelő hajvédő szérumot. A különböző hajlakkokat és zseléket inkább hanyagold, mivel ezek is szárítják a hajad. Többnyire hagyd szabadon, kiengedve a hajad. Ha nem akarod, hogy a szemedbe lógjon vagy melegítsen a nagy hőségben, akkor lazán kösd fel. Kerüld a szoros copfba vagy kontyba fogott frizurák gyakori alkalmazását.

Fésülködés szabályai

A száraz haj a fésülés során is megsérülhet, ezért nem mindegy milyen fésűvel szabadulsz meg a gubancoktól. A legjobb, ha lágy és természetes sörtéjű (például disznószőr) hajkefével fésülködsz. Azonban sose fésülködj durva sörtéjű vagy sűrű fogú fésűvel illetve kefével sem, mivel ezek a fajták roncsolhatják a hajad.

Vágasd a hajad, még ha növeszted is

Tapasztalatból tudom, hogy a hosszú hajú lányok, főleg akik növeszteni szeretnék hajkoronájukat nehezen válnak meg féltett tincseiktől. Még, ha csak pár centiről is van szó. Pedig érdemes hat - nyolc hetente néhány centit vágatni, mivel gyorsítja a hajnövekedését és megelőzi a végek töredezését.

Fogadd meg a fent említett tanácsokat és garantáltan egészségesebb, fényesebb valamint lágyabb tapintású hajat varázsolhatsz magadnak.

Szedlár Dzsenifer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak

Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon - mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon.