Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2012. Január 13. 06:43, péntek | Belföld
Forrás: Stop.hu/MTI

Lesz Filmszemle, de nincs pénz díjakra és protokollra

Lesz Filmszemle, de nincs pénz díjakra és protokollra

Február 2. és 5. között rendezik meg a 43. Magyar Filmszemlét a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban.

Hét játékfilm már biztosan szerepel a programban, de a szervezők reményei szerint Vidnyánszky Attila és Cserhalmi Sára még készülő alkotásait is levetíthetik.

Mint a szervező Magyar Filmművészek Szövetsége az MTI-t csütörtökön tájékoztatta, a rendezvény nem kapott állami támogatást, ennek híján az idei filmes mustra "fapados" szemle lesz, protokollesemények nélkül, csupán néhány külföldi vendég részvételével.

A 2012-es filmszemlén előzsűrizés, verseny nem lesz és díjakat sem adnak ki.

A tervek szerint kilenc játékfilmet és számos egyéb műfajú alkotást felvonultató mustra "célja a sokszínű és élő magyar film bemutatása, amely a jelenlegi helyzetben a magyar filmkészítők áldozatkészségét, egyben a szakma iránti szeretetét bizonyítja" - fogalmaz a Magyar Filmművészek Szövetségének közleménye.

Csak ősbemutatókat tartanak, a korábban bemutatott filmek utánjátszására nincs lehetőség - közölték a szervezők. A játékfilmek és dokumentumfilmek mellett tudományos ismeretterjesztő, animációs és kisjátékfilmeket, kísérleti filmprodukciókat is megtekinthetnek az érdeklődők.

A játékfilmes programban idén helyet kap Deák Krisztina Aglaja, Fancsikai Péter jp.co.de, Fliegauf Benedek Csak a szél, Pálfi György Final cut - Hölgyeim és uraim, Szabó István Az ajtó, Török Ferenc Isztambul című filmje, valamint a tíz rendező - Jeles András, Kocsis Ágnes, Török Ferenc, Szabó Simon, Mészáros Márta, Forgács Péter, Siroki László, Pálfi György, Fliegauf Benedek, Salamon András és Jancsó Miklós - rövidfilmjeiből álló Magyarország 2011.

Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim és Vidnyánszky Attila Szarvassá változott fiú című filmjének munkálatai még zajlanak ugyan, de a szervezők remélik, hogy ezek az alkotások is szerepelhetnek majd a programban.

A filmszemle részletes programját és a filmek teljes listáját a jövő hét elején hozzák nyilvánosságra. A rendezvény vetítéseire érvényes mozijegyek egységesen 600 forintba kerülnek majd.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 17:05, kedd | Belföld

Felfüggesztett börtönt kapott a hatéves fiát vezetni engedő férfi

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki végzésben a Kiskőrösi Járási Bíróság a hatéves fiát autót vezetni engedő férfire - közölte a Kecskeméti Törvényszék kedden az MTI-vel.

2020. Július 14. 11:18, kedd | Belföld

A Bonduelle visszahívott egy konzervet

A Bonduelle visszahívta a Bon Menu Curry 425 grammos fehérbab konzervét, az intézkedés kizárólag két időpont közötti gyártott tételeket érinti - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

2020. Július 14. 11:00, kedd | Belföld

Szexuálisan bántalmazta négy kisgyerekét egy nő és egy férfi

Őrizetbe vett a rendőrség egy nőt és egy férfit, akik négy kiskorú - a bűncselekmény idején 6, 4, 3 és 2 éves - gyermeküket szexuálisan bántalmazták Kerepesen

2020. Július 14. 10:17, kedd | Belföld

Tizeneggyel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Tizeneggyel, 4258-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.