Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2011. Április 14. 14:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Lali-Peca

Lehalászás és halmentés a bicskei 1-es tónál

Lehalászás és halmentés a bicskei 1-es tónál

Hétvégén megtörtént a lehalászás a bicskei 1-es tavon és a halak átmentése az Erőmű-tóba. Sokan gyűltünk össze a víznél. Jó volt nézni, hogy minden generáció képviseltette magát.

Szombaton korán reggel kezdték a megfeszített munkát a Barátság HE tagjai, az Édesvíz 2001 Kft. halászainak koordinálása alatt. A hozzáértők, a kezdetektől kitűnően irányították az eseményeket és embereink feladatát. Fantasztikus csapatmunka kezdődött meg, ami végül - kis pihenéssel - vasárnap délutánig tartott. Az idő tiszta volt ugyan, de kegyetlen szél nehezítette az egyébként sem könnyű munkát!

Úgy 110q hal került át sértetlenül az "Erőműbe"! Az amurok minden képzeletet felülmúló mennyiségben jelentek meg a hálóban. A ragadozókat darabszám alapján adminisztrálták, így nincsenek benne az összsúlyban. 250 db körül került át süllő, az előző hétvégén megmentett példányokat is beleértve. A csukák száma elérhette a 150-et. Harcsát keveset találtak. Egy 5-6kg körüli példány előkerült és az elején néhány kisebbet fogtak. Keszegféléből is volt bőven. A kisebbek nehezen viselték a megpróbáltatásokat, viszont szép számban voltak óriási dévérek is és ezek mindegyike túlélte az utat.
Tenyeres kárászból rengeteg volt (kb. 85q). Ezek közül 60q-át az Egyesület pontyra cserél, ami már a megújult 1-es tóba kerül majd. Sajnos 20-25q így is átkerült az Erőmű-tóba. - A "sajnos" jelzővel kapcsolatos gondolatok megoszlanak, ez csak az én véleményem. Ezt hallottam valakitől: "Nem baj, majd eleszi a törpék elől a kaját!" - erre inkább nem is reagálnék! De volt más vélemény is: "Majd megeszi a csuka meg a harcsa!" - ennyi csuka a földön nincs. Arról nem is beszélve, hogy amíg ez a két faj talál vörösszárnyút, bodrit vagy dévért, csak azt fogja enni. És persze az Erőműnek eddig is igen szép volt a kárász állománya. Hát még most. Legfeljebb már kárászfogó versenyeket is tartunk egymás közt.Busákat én nem láttam. 2-3 gyönyörű nagy balin is ment át a kocsikkal. Pár tucatnyi sügeret is sikerült kimenteni, amiknek nagyon megörültem. Továbbá érdekességképpen 1 compót mentettek meg a fiúk! Végére hagytam a pontyokat. 30q-át sikerült lehúzni menet közben és a "túlórás" fiúknak köszönhetően ez a mennyiség 10-15q-val nőtt. És még 5-6q amurt, kárászt és ragadozót hoztak ki a "mentő" gumicsónakon, ami már nem lett beírva! Az összsúly adminisztrálva - a lehalászás után, a mentést és a ragadozókat nem számolva - elérhette a 150q-t! - Ezek az én becsléseim. A pontos adatok később megtekinthetőek lesznek a Horgász egyesület honlapján.:
Barátság HE

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 15. 18:02, csütörtök | Külföld

Tovább enyhítenek a korlátozásokon Szlovéniában

Szlovéniában tovább enyhítenek a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon, nyolc régióban a tizenkettőből hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei és teraszai

2021. Április 15. 17:04, csütörtök | Belföld

Már csaknem a felét beoltották a regisztrált 18-59 éveseknek

A regisztrált aktív korúaknak, vagyis a 18-59 éveseknek már csaknem a felét beoltották a koronavírus ellen

2021. Április 15. 16:56, csütörtök | Sport

Igyekezni fogunk, azt megígérem!

Régről ismert pályákon fog harcba szállni az idő és a sporttársak ellen Kronome Ákos, és hű navigátora a Boldogkő ralin.

2021. Április 15. 16:07, csütörtök | Bulvár

Jon Bon Jovi a családjáról írta legújabb dalát - VIDEÓ

Új klip jelenet meg Bon Jovi, a 2020 című, tizenötödik stúdiólemezéről Story of Love címmel. A videóban a rocksztár több, eddig sosem látott, személyes családi ereklyét, fotókat, személyes tárgyat is bemutat.