Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Március 01. 15:29, kedd | PR
Forrás: (x)

Légkompresszorok a ház körül

Légkompresszorok a ház körül

Sűrített levegőre nem csak ipari körülmények között lehet szükség, hanem a ház körül is sok esetben jól jöhet. Az erre szakosodott üzletek ilyen alkalmazási célokra is kínálnak légkompresszorokat, a döntés pedig a miénk.

Gázsűrítés minden körülmények között

A sűrített levegőellátás az iparban a legtöbb helyen egyenesen nélkülözhetetlen. Habár egy viszonylag egyszerűen előállítható közegről és könnyen kiépíthető rendszerről van szó, a lehetőségek tárháza mégis óriási. A légkompresszorok piaca mára kétpólusúvá vált, így próbálja kiszolgálni az összes felmerülő vásárlói igényt. Ha további kategóriákra szeretnénk bontani a kínálatot, a két jellemző termékcsalád a dugattyús, illetve a csavarkompresszoroké. Ha pedig iparról esik szó, mindenképpen ez utóbbit érdemes említeni az alkalmazással kapcsolatban is.

A légkompresszorok az iparban számos feladatban a cégek segítségére lehetnek. Gyártósori gépek üzemeltetése, pneumatikus megoldások támogatása, vagy épp méréstechnikai készülékek működése egyaránt szerepel a palettán. Nem korlátozhatjuk le azonban csupán erre a szegmensre a légkompresszorok alkalmazási lehetőségeit. Számos esetben kisebb léptékű, hétköznapibb munkafolyamatoknál is szükségessé válik a használatuk. A dugattyús kompresszorok pedig elsősorban éppen ezeket az alkalmazási területeket célozzák meg.

Műhelyek és barkácsolás

Ami leginkább megkülönbözteti az ipari és hobbi felhasználók körét az a légkompresszorok szükséges teljesítménye. Ipari célokra egészen komoly mennyiségű levegő előállítása szükségeltetik, illetve az ellátás folyamatossága is mérvadó. Ezek a készülékek értelemszerűen jóval drágább kategóriába esnek, hiszen abszolút professzionális célokra tervezték őket. A hobbi- és barkács felhasználók számára készült dugattyús kompresszorok belépő kategóriája azonban egészen más területet képvisel.

Ezek a berendezések jellemzően jóval olcsóbbak, kiváló ár-érték arányúak, karbantartási igényük pedig kifejezetten alacsony és szintén költséghatékony. Cserébe az ilyen típusú légkompresszorok jóval kisebb teljesítménnyel bírnak. Ez azonban nem jelent problémát az olyan alkalmazási területeken, amilyet például a ház körüli munkák, vagy a kisebb műhelyek napi munkája jelent. Ezen esetekben értelemszerűen sokkal célszerűbb egy egyszerűbb, de olcsóbb készülék beszerzése a sűrített levegő igények kielégítésére.

Mire használhatjuk a sűrített levegőt?

A légkompresszorok ipari alkalmazásairól fentebb már esett szó, ugyanakkor érdemes kicsit kibontani a kérdést a hétköznapi, kisebb léptékű felhasználók esetén is. Ahogy a kérdés, úgy a válasz sem bonyolult, hiszen szinte biztos, hogy mindenki találkozott már légkompresszorokkal. A ház körüli munkák esetén evidens alkalmazásnak tekinthető például a kerekek, vagy más levegővel töltött eszközök gyors és hatékony felfújása. De gondolhatunk akár a nagynyomású sterimog berendezésekre is, melyek szintén hasonló technológiát alkalmaznak.
A kisebb műhelyek esetén – profiltól függően – szintén hasonló felhasználási opciókról beszélhetünk. Autójavítók és szervizek esetén az említettek mellett akár a fényezési/festési munkák során is jó szolgálatot tehet egy légkompresszor. Segítségével kiválóan üzemeltethetők a különféle festékszórók. De itt is szóba kerülhet bizonyos gépek, vagy akár pneumatikus emelők működtetése is. Ami biztos, hogy minden típusú felhasználó megtalálhatja a kínálatban a neki tetsző berendezést.

Címkék: komresszor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.