Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Szeptember 23. 08:59, hétfő | Bulvár
Forrás: Új Ász Online

Lefogadom, hogy ilyet még sosem látott!

Lefogadom, hogy ilyet még sosem látott!

A robotcsaposnál nem érdemes tülekedni, mindent lát!

A tolakodást értelmetlenné tevő robotcsapos kifejlesztésén dolgoznak kutatók Németországban. Hiába vágna egy vendég a többi elé, a műcsapos érkezési sorrend szerint szolgál ki mindenkit, mert csalhatatlan a memóriája.

A robotcsapos megalkotásához széleskörű vendégmegfigyelést végeztek a Bielefeldi Egyetem kutatói: a rendelni kívánók testbeszédét és mimikáját tanulmányozták, hogy a robot számára felismerhetővé tegyék számítógépes programozással az italt kérő és a rendelni nem kívánó vendég közötti különbséget. Így James - ez a műrobot "munkaneve" - nem kérdezné meg olyan vendégtől feleslegesen, hogy "mivel szolgálhat", akinek nem szolgálhat semmivel, és nem zavarná meg őt beszélgetésében.

A tudósok megfigyelése szerint a csaposok azokat szolgálják ki előbb, akik közvetlenül szemben állnak vagy ülnek velük, illetve azokat, akik a pult felé fordulnak, nem pedig azokat, akik csettintenek ujjaikkal, vagy pénzt lobogtatnak.

A robotnak azért kell látvány alapján mérlegelnie, mert nem tudna működni pusztán hang-, illetve beszédérzékeléssel a zajos bárpultok mögött. Jamesnek ezért jókora látószerve, mármint szemei lesznek, amelyekkel szemkapcsolatot alakíthat ki a vendéggel.

Címkék: robot, színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.