Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 29. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Lassan újulnak a számlák

Lassan újulnak a számlák

Az E.ON kivételével jelenleg egy energiaszolgáltató számlájának kinézete sem felel meg a Fidesz-kormány által február elején meghatározott, február 19-én hatályba lépett, a számla formai követelményeit tartalmazó új rendeletének – értesült a Népszabadság.

A kabinet hivatalosan a lakosság eligazodását szerette volna segíteni a számlában, de többek között azt is előírta, hogy narancssárga alapon a szolgáltató emelje ki azt az összeget, amit a januári 10 százalékos rezsicsökkentés révén a fogyasztó addig megtakarított. Az energiaszolgáltatók a megjelenéskor már jelezték, hogy nem tudják az összes változást időre átvezetni, és ezt állítólag meg is üzenték az illetékes nemzeti fejlesztési tárcának. Szakértők akkori felvetései szerint gondokat okozhat, hogy a címzés jobbról a bal oldalra kerülne át, ám a Magyar Posta azt nyilatkozta, hogy megoldja a problémát.

Németh Szilárd Fidesz-képviselő ugyanakkor kedden, soros rezsiügyi sajtótájékoztatóján bejelentette: a hozzá eljutott lakossági panaszok felvetették, hogy az Elmű-Émász, illetve a GDF Suez területén esetleg nem változott meg a számla formátuma február 19-ével az előírásoknak megfelelően. Emiatt – az összes energiacégre kiterjesztett – vizsgálatot kezdeményezett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál. Amennyiben a „gyanú” beigazolódik, úgy fogyasztóvédelmi bírság kiszabását kezdeményezi.

Az E.ON március első fele óta mind az áram-, mind a gázfogyasztói felé olyan számlát küld, ami teljes mértékben megfelel a friss előírásoknak – tájékoztatta a lapot Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária szóvivője.A többi szolgáltató nyomtatott számlája jelenleg némileg árnyaltabb képet mutat. Az Elmű-Émász több lépcsőben vezeti be a változásokat –mondta Boross Norbert szóvivő. Márciusi számláikban citromsárga kiemeléssel már feltüntetik, hogy a fogyasztó az adott hónapban mennyit takarított meg a tízszázalékos mérsékléssel. E hó végétől a január 1. óta göngyölt szám is megjelenik náluk. Noha a címzés egyelőre nem kerül át a bal oldalra, úgy vélik, a kormányzat legfontosabb igényeit teljesítették. A számlakép – szerintük elsősorban friss EU-szabványokat érvényesítő – második-harmadik oldalának előállítása viszont már komolyabb informatikai fejlesztéseket igényel. Ezt az elkövetkező hónapokra ígérik. Németh Szilárd bejelentésén meglepődtek, mert hozzájuk ilyen irányú fogyasztóvédelmi megkeresés nem érkezett – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.