Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2012. Március 28. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Lakásbérlet helyett inkább évtizedekre eladósodunk

Lakásbérlet helyett inkább évtizedekre eladósodunk

Az uniós átlagot vizsgálva kevesen bérelnek lakást hazánkban - derült ki egy frissen készített statisztikából.

Ennek több oka is van, a leglényegesebb azonban a magas bérleti díj. Míg az öreg kontinens országainak lakói közül minden 3-5. bérlakásban él, addig Magyarországon ez az arány mindössze 7-8 százalék. A magyarok elsősorban a saját tulajdon megszerzésére törekednek, még akkor is, ha ezzel hosszú évtizedekre eladósítják a családi költségvetést.

Az albérletek ára a fizetésekhez képest magas, és kevés is a minőségi bérlakás. Ez a két ok rettenti el az embereket a tartós bérlettől – tudta meg a Békés Megyei Hírlap Mészáros Györgytől. A békéscsabai ingatlanügyekkel foglalkozó szakember hozzátette, emellett a magyarok, ha egyszer beköltöztek valahová, nehezen mozdulnak ki onnan, így a munkaerőpiacon sem mobilisak. Jellemző a honi, így a megyei piacra is, hogy főként az önkormányzatok építtettek az elmúlt esztendőkben bérlakásokat, magánkézben keveset találunk. Ugyanakkor a mostani érdektelenség miatt a piacra túlkínálat jellemző, ezért általánosságban elmondható, hogy mostanság 5-10 százalékos kedvezményt lehet kialkudni a bérbeadóktól, ami átlagosan 3-5 ezer forintos megtakarítást eredményezhet havonta.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 10:02, szombat | Belföld

Simán lebuktatta a betörőt a rendőrkutya

A kemecsi nyomozók a 37 éves helyi férfit őrizetbe vették.

2021. Október 16. 08:00, szombat | Belföld

Elindult az idei Fűts okosan! kampány

Elindult idén is a Fűts okosan! kampány, amelyben a lakosság figyelmét igyekeznek felhívni a helyes fűtési gyakorlatra, mivel a levegő tisztasága szempontjából a lakossági fűtés problémás terület

2021. Október 16. 06:00, szombat | Belföld

Hamis védettségi igazolványok készítőit fogták el Győr-Ménfőcsanakon

Hamis védettségi igazolványok készítőit fogta el a rendőrség Győr-Ménfőcsanakon - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

2021. Október 15. 18:06, péntek | Belföld

Testvérét leszúró férfit ítéltek el Tatabányán

Első fokon 12 év börtönre ítéltek egy férfit, aki bajonettel megölte testvérét - tájékoztatta a Tatabányai Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.