Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2012. Április 18. 13:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Lakás vagy újautó? - melyik beruházás a fontosabb

Lakás vagy újautó? - melyik beruházás a fontosabb

A magyar háztartások két leginkább fajsúlyosabb kiadását az ingatlan- és gépkocsi vásárlás jelenti.

Mindkettő elszenvedte a maga zuhanását 2009-ben és csábító hitelajánlatok híján ma sokszor dönteni kell, hogy melyik beruházás a fontosabb. A Duna House párba állította, hogy mekkora összegért milyen kocsi vagy lakás kapható.

A KSH és a Duna House adatai alapján a válság előtt nagyjából ugyanakkora volt a személygépkocsi üzembe helyezések és az ingatlan adás-vételek nagyságrendje. 2009-től azonban nagyobb veszteségeket szenvedett el a gépkocsi piac, hiszen 2009-2011-es átlagban évi 70 ezret helyeztek forgalomba, lakásból a tranzakciós átlag ugyanebben az időszakban 90 ezer körül volt.

A 2012-es első negyedév adatait nézve látszik, hogy a két piac között jelentős különbség alakult ki, az intenzív ingatlanpiaci évkezdéssel kétszer akkora forgalmat produkált a lakásforgalom, mint a gépjármű. Rutai Gábor, a Duna House vezető elemzője szerint 2012. összességében valamivel nagyobb tranzakciószámmal zárhat, mint az előző három év, véleménye szerint 100-110 ezer adás-vétel is bonyolódhat idén. Az erős évkezdés egyik fő oka a befektetési célú vásárlások voltak és ezek klasszikusan az ingatlanpiacnak kedveznek, hiszen míg a gépkocsi 5-8 éves távlatban szinte elveszíti az értékét, addig az ingatlan jó esetben még többet is érhet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: autó, lakáspiac

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 17:05, kedd | Belföld

Felfüggesztett börtönt kapott a hatéves fiát vezetni engedő férfi

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki végzésben a Kiskőrösi Járási Bíróság a hatéves fiát autót vezetni engedő férfire - közölte a Kecskeméti Törvényszék kedden az MTI-vel.

2020. Július 14. 11:18, kedd | Belföld

A Bonduelle visszahívott egy konzervet

A Bonduelle visszahívta a Bon Menu Curry 425 grammos fehérbab konzervét, az intézkedés kizárólag két időpont közötti gyártott tételeket érinti - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

2020. Július 14. 11:00, kedd | Belföld

Szexuálisan bántalmazta négy kisgyerekét egy nő és egy férfi

Őrizetbe vett a rendőrség egy nőt és egy férfit, akik négy kiskorú - a bűncselekmény idején 6, 4, 3 és 2 éves - gyermeküket szexuálisan bántalmazták Kerepesen

2020. Július 14. 10:17, kedd | Belföld

Tizeneggyel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Tizeneggyel, 4258-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.